Családfelügyeleti eszköz a Windows 8-ban

Farkas Norman - 2012. május 17.

A Windows 8 operációs rendszer egyik nagy újdonsága a teljes körű családfelügyeleti eszköz, mely által könnyedén kordában tarthatjuk, illetve ellenőrizhetjük az egyes családtagok számítógépes aktivitását.

A Microsoft új, PC-kre és táblagépekre szánt operációs rendszere hamarosan forgalomba kerül, sőt a szoftver Release Preview (a kiadásra kész rendszer ingyenes próbaverziója) változata már június elején elérhető lesz. A Windows 8 a számos hibajavítás mellett újításokat is tartogat számunkra, ezek közül az egyik legérdekesebb a teljes körű családfelügyeleti eszköz.

A megoldás segítségével egyszerűen nyomon követhetjük az egyes családtagok számítógépen/tableten folytatott tevékenységét, sőt különböző korlátozásokat is bevethetünk például annak érdekében, hogy a gyermekeink ne férhessenek hozzá a fejlődésükre káros hatással lévő tartalmakhoz.

A hasznos szolgáltatás élesítéséhez csupán egy online fiók létrehozása és aktiválása szükséges. A különféle online tartalmakhoz való hozzáférést életkortól függően tudjuk szabályozni, emellett pedig egyes játékok, alkalmazások letiltására is van mód, akár meghatározott időintervallumokra is.

A felhasználók tevékenységét kényelmesen monitorozhatjuk: a használt alkalmazásokról, leggyakrabban látogatott weboldalakról, használati szokásokról, internetes keresésekről és a gép előtt töltött időről heti jelentések tájékoztatnak bennünket.

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza