Videón a Tizen rendszer és az első mobil is, ami futtatja

Farkas Norman - 2012. május 9.

Egy több mint 7 perces videón csodálhatjuk meg a Samsung által fejlesztett Tizen operációs rendszert amint az egy 4,3 colos HD kijelzővel szerelt mobil prototípuson "szaladgál".

Nemrég számoltunk be arról, hogy a koreai gyártó a nagyközönség elé tárta új, saját fejlesztésű mobil operációs rendszerének végleges verzióját, a Tizen 1.0-t.

Ezúttal egy videó került a nyilvánosság elé, melyen láthatjuk, hogyan fut a rendszer, melynek kezelőfelületét szemlélve sok-sok TouchWiz UI ihlette elemmel találkozhatunk. A HTML5 alapú alkalmazásokkal operáló Tizen itt-ott még döcögősnek tűnhet, de ennek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, hiszen a rendszer még rengeteg fejlesztésen megy keresztül a forgalomba kerülésig, továbbá a készülék, amin fut nem más, mint egy prototípus.

A felvételen szereplő eszköz feltehetően a Samsung i9500 fejlesztői változata, mely külsejét tekintve igen bumfordi (ezért talán nem is olyan nagy baj, hogy nem lesz kapható) , hardveres felszereltsége viszont figyelemreméltó. A kütyü 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású megjelenítővel és 1,2GHz-en ketyegő, kétmagos processzorral rendelkezik, s talán ezek az alkotórészek kapnak helyet az első mobilpiacon landoló Tizen masinában is.

Vissza