Hivatalosan bemutatkozott a Tizen 1.0 operációs rendszer

Kütyü Magazin - 2012. május 2.

A Samsung bejelentette az Intellel közösen fejlesztett mobil operációs rendszerét, a Tizent. A rendszer béta korszaka véget ért, a végleges verzió pedig több funkcióval és fokozott gyorsasággal kecsegtet.

A Samsung-Intel kooperációból létrejött mobil OS igencsak ígéretesnek tűnik, az alant megtekinthető fotók még a Tizen bétájából valók. A rendszer immár Wifi Direct, POI és HTML5 támogatással is rendelkezik, a platform pedig népszerű lehet a fejlesztők körében, ugyanis az SDK-ban egy böngésző alapú rendszerszimulátor van a segítségükre, mely az Intel által biztosított hardveres gyorsításnak köszönhetően szélsebes működésre képes.

Felmerül a kérdés, hogy vajon van-e értelme a már egyébként is telítettnek tűnő piacon egy újabb mobil operációs rendszer bevezetésének. Nos, a válasz alapvetően szubjektív, hiszen aki lát fantáziát a Tizenben,az biztos örömmel fogadja, aki pedig már lekötelezte magát egy már piacon lévő rendszer mellett, az valószínűleg továbbra is azt fogja előnyben részesíteni.

A Tizen várhatóan a Samsung i9500 kódnevű készülékén debütál, melynek megjelenését egyelőre homály fedi.

 

[Forrás: Tizen.org, SamMobile]

Vissza