HP Slate 8: Windows 8 a fedélzeten

Farkas Norman - 2012. május 1.

Egy kiszivárgott fotón látható a HP 10 hüvelykes táblagépe, mely kategóriájában az első üzleti felhasználásra szánt Windows 8 alapú masina lehet a piacon.

A pletykák szerint a HP Slate 8 „személyében” köszönthetjük az első Windows 8 Professional operációs rendszert futtató táblagépet, mely igazi úttörő lehet az üzleti tabletek piacán.

A 680 grammos, 9,2 milliméter vastag készülék alumínium házzal büszkélkedhet, energiaellátásáról egy igen izmos akkumulátor gondoskodik, mely akár 10 órás használatot tesz lehetővé egy töltéssel. A komolyságot sugárzó, 10,1 hüvelykes érintőképernyővel szerelt kütyüből nem maradt ki a WLAN, GPS és Bluetooth modul sem, kezelése pedig a tapizás mellett kapacitív toll segítségével is megoldható.

A Slate 8 szoftveres szempontból nagyon ígéretesnek tűnik, a Windows 8 Professional rendszert a HP olyan extrákkal spékelte meg, mint a Computrance támogatás, vagy a ProtecTools, mely az üzleti szférában kiemelt fontosságú biztonsági funkciókat lát el.

A fentieken kívül egyelőre nincs több információ a jövevényről, így annak részletes specifikációját, megjelenésének pontos idejét és árát is homály fedi. Valószínűleg már nem kell sokáig várnunk a részletek felbukkanására, hiszen hamarosan elérhetővé válik a Windows 8 Release Preview, megjelenik a Windows alapú tabletek hada, sőt a Microsoft mobil platformjának legújabb generációja köré épülő okostelefonok is a közeljövőben landolhatnak a piacon.

 

[Forrás: SlashGear]

Kulcsszavak: Windows 8, HP
Vissza