Windows 8 tabletek kevesebb, mint 300 dollárért?

Farkas Norman - 2012. április 18.

A DigiTimes friss jelentése szerint a belépő szintet képviselő Windows 8 alapú táblagépek ára talán a 300 dollárt sem éri majd el. Természetesen az alacsony ár kompromisszumokkal is jár, hiszen az olcsó gépek specifikációja jócskán eltér majd a drágább, akár 1000 dolláros modellekétől. Mindemellett figyelemreméltó, hogy összesen 32 Windows 8-at futtató táblagép érkezése várható ebben az évben.

A Microsoft ARM alapú gépekre szánt operációs rendszere feltehetően nagy sikert arat majd a felhasználók körében, hiszen a szoftvercég minden szükséges lépést megtesz ennek érdekében.

Egyrészt rengeteg Windows 8 alapú táblagép megjelenése borítékolható, összesen 32 különböző masina kerül le ebben az évben a Dell, az Asus, a Toshiba, a HP, a Lenovo és az Acer gyártósoráról. Szintén közrejátszhat a szerkezetek sikerességében a hozzájuk csapott árcédula, s ezt a Microsoft és a gyártók is jól tudják. Éppen ezért a második félévben érkező, belépő szintű Win 8 tabletek ára 300 dollár körül, vagy az alatt alakulhat, így felvehetik a versenyt az iPaddel és az Android köré épülő megoldásokkal.

Mint tudjuk, az Apple egy kisebb táblagép, az iPad mini bevetését tervezi, hogy elterelje a felhasználók figyelmét az „ablakos” ajánlatokról. Igazából nem mondható indokolatlannak a vállalat taktikai lépése, hiszen az Intel által támogatott Microsoft célja nem más, mint az, hogy iPad piaci részesedése 2013 közepére 50% alá essen (jelenleg 70%), s lassan, de biztosan átvegye a vezető pozíciót –a PC-k piaca után – a táblagépek frontján is.

Te mit gondolsz a Windows 8 táblagépek jövőjéről?

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza