Az androidos kütyük 4,9 százalékán fut Ice Cream Sandwich

Farkas Norman - 2012. május 3.

A Google által fejlesztett mobil operációs rendszer legnépszerűbb verziója továbbra is a 2.3 Gingerbread, ám lassan, de biztosan növekszik a 4.0 Ice Cream Sandwich jelenléte a piacon.

Az Android fejlesztők oldalán időről időre tájékozódhatunk arról, hogy a rendszer egyes verziói milyen arányban oszlanak meg a platform köré épülő készülékeken. A verziók megoszlását úgy állapították meg, hogy egy 14 napos időintervallumban megfigyelték a Google Play-hez csatlakozó készülékek operációs rendszerét. Az alábbi tortadiagram igen friss, egész pontosan a május elsején kapott eredményeket mutatja be.

Mint látható, a 2.3 Gingerbread hasította ki magának a legnagyobb szeletet, összességében 64,4 százalékot. A 2.2 Froyo ugyan csökkenő tendenciát mutat, de még mindig több mint a készülékek ötödén teljesít szolgálatot, mely nem meglepő, hiszen a korábban kiadott okostelefonoknak csak töredéke kaphatott mézeskalácsot.

Az 2011 októberében bemutatott 4.0 Ice Cream Sandwich igen lassan terjed, április elején 2,9 százalékos részesedéssel bírt, mely az utóbbi egy hónap során is csupán 4,9 százalékra tudott emelkedni. A keresőóriás ugrásszerű növekedést jósol a következő hónapokra az ICS jelenlétében, s ezt a hamarosan kiadásra kerülő rendszerfrissítésekre, valamint az új androidos készülékek közelgő megjelenésére alapozza.

 

[Forrás: Andorid Developers]

Vissza