Androidos belsővel és nokiás külsővel jön a Baidu mobilja [Frissítve]

Farkas Norman - 2012. május 16.

A kínai Baidu új, Androidra hajazó platformja egy héten belül bejelentésre kerülhet, s a köré épülő mobil is, mely első ránézésre a Nokia polikarbonát házas telefonjait idézi megjelenésében.

A kínai Baidu keresőcég feje, Wang Jing elárulta a Reutersnek, hogy a vállalat Yi nevű platformját napokon belül Baidu Cloud-ra fogja frissíteni.

Bár a platform bejelentése még nem történt meg, a Twitter kínai változatán (a Sina Weibeo-n) máris felbukkant néhány fotó egy, az új rendszert futtató készülékről. A lenti képen látható kütyü formavilága nagyon emlékeztet a Nokia Lumia 800-éra, ám megtévesztő külseje ellenére teljesen más szoftvert és hardvert kapott. Feltehetően 3,5 hüvelykes megjelenítő kerül a masinába, kijelzője alatt pedig négy, a Google által fejlesztett mobil operációs rendszert futtató eszközökből átvett kapacitív gomb kapott helyet. Érdekesség, hogy a telefon ikonjai a szintén az Androidra alapuló MIUI rendszer ikonjait idézik.

A 100GB online tárhellyel és hangfelismerő funkciókkal felvértezett újdonság a China Unicorn szolgáltató kínálatában jelenik meg, várható ára 158 dollár körül alakul.

UPDATE: Fény derült az Android 2.3 Gingerbreadre épülő Baidu Cloud rendszert futtató mobil nevére és több tulajdonságára is. A Foxconn által gyártott, Changhong H5018 névre keresztel kütyü 3,5 colos, 480 x 320 pixel felbontású megjelenítőt, 650MHz-es processzort, microSDHC kártyahelyet, 1400mAh teljesítményű, el nem távolítható akkut, valamint 3 megapixeles kamerát és 3G támogatást kapott. A 100GB online tárhellyel kecsegtető mobil ára 1000 jüan, azaz cirka 37 000 forint körül alakul.

[Forrás: Übergizmo]

Vissza