Új noteszgépek játékosoknak az Asustól – érkeznek a G-sorozat új tagjai

Czipperer Dia - 2014. március 18.

A játékosok körében különösen nagyra értékelt G-sorozat új tagjait jelentette be az Asus Republic of Gamers (ROG). Az új modellek jelentősen megnövelt teljesítményt, túlhajtható grafikát és friss, játékosok számára tervezett formát kínál.

 

Bemutatkoznak az ASUS Republic of Gamers izgalmas, új noteszgépei

A ROG G750JZ, JM és JS modell jelentősen megnövelt teljesítményt, túlhajtható grafikát és friss, játékosok számára tervezett formát kínál 

 

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette a G750JZ, G750JM és G750JS jelzésű noteszgépek, a játékosok körében különösen nagyra értékelt G sorozat új tagjainak megjelenését. A legfrissebb G750-es modellek 4. generációs Intel Core i7-4700 processzora és vadonatúj, rajongói szintű NVIDIA GeForce GTX 800M grafikus feldolgozóegységei (GPU-i) mellett az exkluzív ASUS TurboMaster GPU-túlhajtási technológia garantálja az asztali gépekkel is versenybe állítható játékteljesítményt. A fantasztikus megjelenésű, és a tervezés legelső pillanatától kezdve a komoly játékosok igényeinek figyelembevételével készített alkatrészeket használó G750-es gépek a hordozható játékteljesítmény új mércéi lehetnek.

Lebontani a korlátokat: ASUS TurboMaster a különleges grafikus teljesítmény szolgálatában

Az új GeForce GTX 800M sorozatú, akár 4 GB GDDR5 videomemóriával rendelkező GPU-k hihetetlen teljesítményt kínálnak, és az új G750-es modellek – amelyeket a kategória legjobb NVIDIA GeForce GTX 880M GPU-ival szereltek fel – ezt a teljesítményt még tovább tudják fokozni az exkluzív ASUS TurboMaster technológiával. A TurboMaster segítségével a GPU-ból könnyedén és biztonságosan még akár további 5% teljesítmény is kifacsarható – vagyis tökéletes választás akkor, ha minden másodpercenkénti képkocka számít.

A TurboMaster mellé a kifejezetten az új G sorozatú noteszgépekhez tervezett GPU Tweak segédprogram is jár. A GPU Tweak nem csak megkönnyíti a GPU túlhajtását, de olyan paramétereket használ, amelyek még az elnyújtott túlhajtási kísérletek során is garantálják a hosszú távú stabilitást.

 

 

A GTX 800M sorozatú GPU-kba a kétféle kifejezetten a mobil játékélmény javítását garantáló NVIDIA technológia – a Battery Boost és a ShadowPlay – támogatását is beépítették. Az NVIDIA Battery Boost automatikusan kétszer hosszabb akkumulátoros üzemidőt kínál a játékok során, az NVIDIA ShadowPlay pedig lehetőséget teremt a legjobb pillanatok megörökítésére és megosztására – szintén automatikusan. „Az ASUS G750 tovább tágítja a teljesítmény és a stílus határait” – mondta Brian Choi, az NVIDIA vezető termékmenedzsere. „A kiemelkedően gyors, elsöprő játékteljesítményt kínáló GeForce GTX 880M GPU-val ezek az új noteszgépek egészen biztosan a játékok szerelmeseinek vágyálmai lesznek."  

Csak hűvösen, bármi is a küldetés

A nagy teljesítményű noteszgépek legnagyobb ellensége a melegedés. Ezért kaptak az új G750-es noteszgépek olyan továbbfejlesztett hűtési megoldást, amely két független, intelligens ventilátor és réz hűtőbordák segítségével gondoskodik róla, hogy a csata hevében is hűvös maradjon, akár az egész éjjel tartó játékmenetek során is. A processzor és a GPU is saját független, nagy teljesítményű hűtőcsöves hőelvezetéssel rendelkezik, amely automatikusan optimalizálja magát a rendszer elvárásainak megfelelően, a játékhoz optimalizált noteszgépek mezőnyében a valaha létezett leghűvösebbé téve a G750-et – és a legdögösebbé is! Talán még ennél is fontosabb, hogy az egyedi, hátsó kivezetésű szellőzési megoldás azt jelenti, hogy a ventilátor zaja a lehető legkevésbé zavaró, miközben a hűtés hatékonysága maximális. A helyzet lehet forró, a G750 soha. 

A holnap játéktechnológiája – már ma

Az új G750 modellek támogatják a legfrissebb 4K/UHD (ultramagas felbontású) képernyők használatát, a Trinity képernyőtechnológia pedig azt jelenti, hogy akár három külső képernyő is csatlakoztatható hozzá egyidejűleg a HDMI 1.4 és a DisplayPort 1.2 csatlakozókkal. Ez nem csak elképesztő többképernyős játéklehetőségeket tartogat, hanem filmnézéskor is jól jön, vagy akár játék közben, háttérfeladatok elvégzéséhez.

A vezeték nélküli hálózat zökkenőmentes használata rendkívül fontos a zavartalan játékhoz; ezért használja a G750 a lehető legjobb vezeték nélküli megoldást: a Killer Wireless-N 1202-t. Ennek kétsávos, két adatfolyamot kezelő MIMO („multiple-input, multiple-output”) kialakítása révén a G750 sziklaszilárd, akár 300 Mbit/másodperces sebességet tud kínálni a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciasávon is. A beépített Bluetooth, illetve közvetlen („peer-to-peer”) kommunikációt kínáló Wi-Fi Direct technológia, valamint a játékokhoz tartozó forgalomnak intelligens módon prioritást biztosító Advanced Stream Detect segítségével a G750 felhasználói jókora előnyhöz jutnak.

 

 

Bajnokoknak tervezve

Az ASUS SonicMaster audiotechnológia erejét és a különleges beépített Bass Eye mélysugárzót csatasorba állítva a G750 fenséges 2.1-es hangon szólal meg minden tartományban – rögtön a cselekmény középpontjába helyezve a gazdáját. Az audiobeállítások precíz vezérléséről a ROG AudioWizard öt előre beállított audioprofilja gondoskodik, így bármilyen szórakozáshoz gyerekjáték elővarázsolni a legjobb hangot. A felhasználók saját beállításokat is készíthetnek, amelyeket bármikor azonnal előhívhatnak.

Az ASUS felismerte, hogy a játékosok leginkább a fejhallgatókat szeretik, így az elsöprő hangélményhez olyan nagy teljesítményű, HiFi minőségű erősítőt épített a gépekbe, amelyek a csúcskategóriás, 600 ohmos fejhallgatókat is kezelni tudják.

Az ASUS Republic of Gamers pontosan érti, mire vágynak a játékosok egy noteszgépben, és azt nyújtja. A lopakodó vadászgépek ihlette lapos háztól kezdve a csillogásmentes képernyőn és a nagy, több ujjal kezelhető touchpaden át a csábító, alulról fehér fénnyel megvilágított, egy darabból készült billentyűzetig és a hosszú (2,5 mm-es) billentyűútig a G750 minden ízében azoknak készült, akik a legjobbat akarják. 

 

 

Elérhetőség és árak

Hazánkban először a legerősebb, G750JZ modell lesz elérhető, a többi változat később csatlakozik a flottához.

 

 

Vissza