Új Kingston memóriakártya 4K és Ultra HD videók rögzítéséhez

Kütyü Magazin - 2014. február 5.

A Kingston bemutatta a Secure Digital termékcsalád leggyorsabb tagját, az új SDHC/SDXC UHS-I U3 kártyát, mellyel a felhasználók 4K és egyéb HD videó felbontásokban rögzíthetnek felvételeket.

A 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os kapacitással elérhető Kingston SDHC/SDXC UHS-I U3 kártya kompatibilis az összes SDHC- és SDXC-kártya fogadására alkalmas eszközzel. Használatával mozifilm minőségű Full HD (1080p), Ultra HD (2160p), 3D és 4K2K videókat rögzíthetnek a felhasználók nagy teljesítményű, például digitális tükörreflexes (D-SLR) vagy digitális, tükör nélküli (D-SLM) fényképezőgépekkel és videokamerákkal. Ezen felül ideális nagyfelbontású fényképek rögzítésére sorozatfelvétel vagy folyamatos felvétel módban, televízió-műsorok felvételére továbbá élő közvetítésekhez.  A 64 GB-os kártyán akár 60 percnyi 4K HD videó vagy nagyfelbontású, RAW/JPEG formátumú képfájlok (akár 8000 24 MP-es képet) rögzíthetők.

Az SDHC/SDXC UHS-I U3 kártya megfelel az SD Association legújabb specifikációjának, az UHS-I U3 (Ultra High-Speed Bus, 3. sebességosztály) besorolásnak, amely legalább 30 MB/s olvasási és írási sebességet garantál, így elegendő sávszélességet biztosít 4K videók megszakítás nélküli rögzítéséhez és lejátszásához. A flash kártya 90 MB/s olvasási és 80 MB/s írási sebességet kínál, mely olvasás esetén kilencszer, írás esetén pedig nyolcszor gyorsabb a 10. sebességosztályú normál SD-kártyáknál. A megnövelt sebesség az akadozást csökkentve biztosítja a legjobb video- és fényképminőséget, valamint gyorsabb feltöltést tesz lehetővé a számítógépekre, különösen USB 3.0-kártyaolvasók használata esetén.

Az SDHC/SDXC UHS-I U3 kártyához élettartam garancia és ingyenes, napi 24 órában elérhető támogatás jár.

A Kingston SDHC/SDXC UHS-I U3 flash kártya jellemzői és műszaki adatai:

- Sokoldalú: az UHS-I besorolással nem kompatibilis eszközben használva 10. sebességosztály szintű teljesítményt nyújt
- Megfelelőség: az SD Card Association specifikációinak
- Biztonságos: a véletlen adatvesztést beépített írásvédelmi kapcsoló akadályozza meg
- Kompatibilis: az SDHC- és SDXC-kártyák fogadására alkalmas eszközökkel; az SDXC-kártyák nem kompatibilisek az SDHC-eszközökkel/-olvasókkal
- Fájlformátum: FAT32 (SDHC 16 GB-32 GB), exFAT (SDXC 64GB)
- Jótállás: élettartam garancia, ingyenes technikai támogatás
- Kapacitás: 16 GB, 32 GB, 64 GB
- Méretek: 24 mm x 32 mm x 2,1 mm
- Hőmérséklet működés közben: -25 °C és 85 °C között
- Tárolási hőmérséklet: -40 °C és 85 °C között
- Feszültség: 3,3 V
- Teljesítmény: 90 MB/s olvasási és 80 MB/s írási sebesség, UHS-I 3. sebességosztály (U3)

 

 

 

Vissza