Mit tud a Huawei Ascend W2?

Farkas Norman - 2013. április 12.

Szárnyra kapott egy pletyka, mely válasszal szolgál a címben megjelenő kérdésre, azaz leleplezi a Huawei második Windows Phone 8 rendszerű készülékének tudáslistáját.

Mint tudjuk, a Huawei január bemutatta első Windows Phone 8 rendszer köré épülő okostelefonját, az Ascend W1-et. A pénztárcabarát készülék a belépőszintet képviseli, tehát szerény hardveres felszereltséget tudhat magáénak. Már hónapok óta keringenek a mendemondák egy bizonyos Ascend W2 nevű telefonról, melynek képében a kínai gyártó második, magasabb árszegmensbe beszánt WP8 mobilját üdvözölhetjük majd. Eddig homály fedte a jövevény technikai felszereltségét, ám egy friss pletyka ennek most véget próbál vetni.

Ha hihetünk a friss híreknek, akkor a W2 működéséért egy 1,5GHz-es, kétmagos Snapdragon S4 processzor felel, amit 1GB RAM, WiFi, Bluetooth és GPS modul, HSPA+ modem, 8 megapixeles, 1080p videók rögzítésére alkalmas, LED villanóval segített kamera 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HS IPS érintőképernyő, valamint 2000mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A készülék megjelenése november 15-re várható, ára pedig 289 dollár körül alakulhat.

A fenti infókat érdemes óvatosan kezelni, hiszen az is lehet, hogy valaki nagyon unatkozott, a hasára csapott és úgy kezdte el terjeszteni őket. Erre utal, hogy a telefon belső tárhelyének mérete, illetve bővíthetősége kimaradt a felsorolásból, ­– pedig ezek bizony igen lényeges szempontok – továbbá a várható árát igen alacsonyra lőtték be.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza