Ujjlenyomat-olvasó támogatással érkezhet az Android M

Czipperer Dia - 2015. május 22.

Hogy miért nem volt eddig a legtöbb Android modellben ujjlenyomat-olvasó szenzor? Nos, a válasz igen egyszerű. A rendszer nem támogatta. Ám ez hamarosan megváltozhat.

A legfrissebb hírek szerint a Google I/O konferenciáján hullik le a lepel a legújabb Android verzióról, melyet egyelőre „M” kódnéven emlegetnek. Sajnos még nem sok mindent lehet tudni az új rendszerről, azonban, ahogy már korábbi cikkünkben is említettük, az Android M mindenfajta munkahelyen, -környezetben biztosítja majd az Android „erejét”.

Most egy újabb részlet látott napvilágot az új rendszer háza tájáról, méghozzá az ujjlenyomat-olvasó szenzorral kapcsolatban. Ugyan egyelőre androidos eszközök nagy részében nincsen ilyen jellegú biometrikus azonosítási lehetőség, azonban az Android M-mel ez is megváltozhat.

A baj ugyanis, hogy az eddigi operációs rendszer verziók nem támogattás ezt a fajta azonosítást, viszont a BuzzFeed és az Ars Technica szerint most fordulhat a kocka.

Igaz, egyelőre a Google nem reagált a találgatásokra, azonban az Ars Technica olyan információkra bukkant, melyek szerint Nexus 6 is megkapja az ujjlenyomat-érzékelőt, melyen a Google már dolgozik szoftveres fronton.

A natív támogatásnak köszönhetően az egyes appoknál is lehetne használni ezt az azonosítást, illetve a Google Play vásárlások vagy a Google Wallet hitelesítés során is. Emellett pedig számos alkalmazás támogatja ezt a fajta megoldást, mint például a Dropbox, a OneDrive és a Simplenote is.

Jelenleg nagyon kevés Android mobil rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, mindössze a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge esetén találkozhattunk ilyen megoldással, ám a jövőben több eszközben visszaköszönhet majd az új rendszer révén.

 

 

Forrás: GSMArena.com; kép: mukeshbalani.wordpress.com

Vissza