Hivatalos a ZTE Nubia Z9

Czipperer Dia - 2015. május 7.

Nem volt titok a ZTE új mobiljának érkezése, azonban a hivatalos leleplezés időpontjáról eddig nem lehetett hallani. Az új, keret nélküli mobil most Pekingben mutatkozott be.

Mint ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a ZTE is szeretne kitűnni a tömegből, így megalkották első, keret nélküli kijelzővel rendelkező mobiljukat, a ZTE Nubia Z9-et. A telefon, az Oppo üdvöskéjéhez hasonlóan 2.5D-s panellel érkezik, a kijelző mérete pedig 5,2 hüvelyk (1080p). A megjelenítőt mindössze egy leheletvékony, 0.8 milliméteres káva fogja körbe, szinte olyan hatást kelt, mintha egyáltalán nem is lenne kerete a mobilnak.

A további specifikációkat tekintve jó választásnak bizonyul a szemrevaló mobil, melynek meghajtásáról egy Snapdragon 810-es processzor gondoskodik, hátoldalán pedig egy 16 megapixeles kamera csücsül. A készülék előlapi fénylesője 8 megapixeles képeket lő.
 


Háromféle verzióban lesz kapható a telefon: a hagyományos, Classic modell 3 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájt tárhellyel, az Elite és az Exclusive verzió pedig 4 gigabájt RAM-mal a fedélzetén, valamint 64 gigabájtos tárhellyel érkezik.

A Nubia Z9 továbbá Bluetooth 4.1 és NFC támogatással is rendelkezik, üzemidejéről pedig egy 2900 mAh-es akkumulátor gondoskodik. A készülék fedélzetén a legfrissebb Nubia 3.0 felhasználó felület teljesít szolgálatot, amely gazdag kamerafunkciókat kínál, többek között a NeoVsion 5.1-et, amely kivételes képminőséget biztosít. A telefon meghajtásáról pedig egy AKM4961 Hi-Fi processzor gondoskodik, a hangzásvilágot pedig a Doubly 71 biztosítja.

A telefon érdekes funkciója az ujjlenyomat-olvasó szenzor, amelynek működéséért a vállalat új fejlesztésű ujjlenyomat-olvasó technológiája felel. Ez a TIO névre keresztelt megoldás csak a felsőkategóriás Exclusive modellben kapott helyet.

A másik újdonság a FIT nevű funkció, amely az érintés-alapú gesztusvezérlést teszi lehetővé. Például ha kétszer megszorítjuk a mobilt, bekapcsol a kamera, vagy az ujjaink kétoldalt való lefele húzásával lezárhatjuk a képernyőt (lásd a képeken).

 


 

A készülék három különböző verziói elsőként Kínában kezdik meg hódító útjukat 3499, 3999 ÉS 4499 dolláros árcédulával.

 

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza