IoT verziójú Androidon dolgozik a Google?

Czipperer Dia - 2015. május 22.

A The Information jelentése szerint a keresőóriás Google egy új verziójú Android rendszeren dolgozik, ám ezúttal nem a mobileszközöket veszik célba.

A The Information szellőztette meg azt az információt, miszerint a Google egy Internet of Things (IoT) típusú Android verziót fejleszt. E szerint a „Brillo” kódnévre hallgató operációs rendszer olyan eszközökön futna, melyek legalább 32 megabájt RAM-mal rendelkeznek. Nos, ez nem túl sok, így például szenzorok, adapterek működését segítené.

Azt azért érdemes megemlíteni, hogy jelenleg a Google mobileszközökhöz és hordható kiegészítőkhöz szánt operációs rendszerének működéséhez minimum 512 megabájt memóriára van szükség.

A jelentés azt is megemlítette még, hogy a rendszer kifejezetten csatlakoztatott, vagyis IoT otthoni típusú eszközökhöz készül. Ennek révén tehát a különböző típusú hardverek egy rendszer segítségével képesek lesznek majd együttműködni.

A Brillo terve nem tűnik olyan távolinak annak fényében, hogy a Google felvásárolta a NestLabsot, az intelligens termosztát, füstjelző és biztonsági kameragyártó céget. A keresőóriás saját rendszerén keresztül pedig nagymennyiségű információhoz juthatna a felhasználók otthoni napi rutinját illetően.

Elképzelhető, hogy az új rendszert már be is mutatják a Google I/O-n, a vállalat éves fejlesztői konferenciáján a jövő héten.

 

 

Forrás: GSMArena.com; kép: slashgear.com,

Vissza