Lollipopot kapnak fedélzetükre egyes Xperia Z modellek

Czipperer Dia - 2015. április 14.

A lassú indulás után a Sony egyre több eszközén teszi elérhetővé Lollipop frissítését. Most egyes Xperia Z modellek csatlakoznak a sorba.

A Sony kicsit későn csatlakozik a Lollipop játékba, viszont most nem aprózza el. A vállalat ezen a héten négy készülékét is frissíti a legfrissebb Android rendszerre. Az Xperia Z1, Z1 Compact, Z3 Dual és a Z Ultra kap 5.0-ás frissítést fedélzetére.

Az alábbi képen jól látszik, hogy az olasz Xperia Z1 tulajdonosok már meg is kapták az értesítést a frissítésről. Erre a modellre a letöltendő fájl mérete 738 megabájt, melyhez 1,2 gigabájt szabad helyre van szükség a készüléken.
 


A frissítési procedúra nagyjából húsz percet vesz igénybe, bár ez modelltől függően eltérő lehet. Ami azonban biztos, hogy a 14.5.A.0.242-es számú frissítésről van szó, és április 13-ával eldördült a rajtpisztoly. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkezendő hetekben fokozatosan lesz elérhető a különböző modelleken, régiókban.

Ha minden igaz, jövő héten az Xperia T2 Ultra, az Xperia C3 (Dual SIM verzió is) készülékek szintén megkapják fedélzetükre a Lollipopot, az utána következő hetekben pedig az Xperia Z, ZL, ZR és a Tablet Z eszközök is frissülnek.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza