Felturbózta Kínába szánt One M9 modelljét a HTC

Czipperer Dia - 2015. április 10.

A teljes fémborítású HTC One M9 az idei Mobile World Congressen (MWC) debütált. A vállalat máris egy feltuningolt változatot mutatott be, igaz, csak a keleti piacokon.

A HTC nem teketóriázik. Alig, hogy bejelentette legújabb zászlóshajó mobilját, máris elkészült a továbbfejlesztett változat a mobilból. Ám ezúttal csak a keleti régiók örülhetnek.

A tajvani gyártó hivatalosan is leleplezte a korábban csak pletykák kereszttüzében égő HTC One M9+-t. A készülék elsőre nagyon hasonló az eredeti modellhez, a szemfüleseknek csupán annyi tűnhet fel, hogy egy kicsit nagyobb, a telefon kijelzője ugyanis nem 5, hanem 5,2 hüvelykes, mely QHD felbontással rendelkezik.

A funkciókat tekintve, melyekben felülmúlja „riválisát”, az a beépített ujjlenyomat-olvasó szenzor egy „home” gomb kíséretében. A kamera nem változott: a készülék hátoldalán egy 20 megapixeles Duo, előlapján pedig 4 megapixeles UltraPixel előlapi fényleső csücsül. Csupán annyit módosítottak rajta, hogy a főkamera fölé egy plusz szenzor került. Továbbá az aksi kapacitása is változatlan maradt, 2840 mAh-es litium-polimer akkumulátort kapott az eszköz.

A HTC a processzort illetően úgy döntött, ezúttal nem a Qualcomm mellett teszi le a voksát, hanem a MediaTek háza tájáról válogat. A készülék lelke egy 64 bites nyolcmagos mediaTek MT6795T proci lett. Emellett pedig 3 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájt tárhelyet kapott, utóbbi microSD kártyával tovább növelhető.
 


Egyelőre még nem tudni, pontosan mikortól lesz elérhető az eszköz, és mennyibe kerül majd, és az sem valószínű, hogy Európában vagy Észak-Amerikában is kapható lesz a modell, legalábbis egyelőre.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza