Leleplezték az LG G4 energiatakarékos QHD kijelzőjét

Czipperer Dia - 2015. április 7.

A kisebbik dél-koreai gyártó a múlt héten mutatta be új, 5,5 hüvelykes, QHD felbontásra képes megjelenítőjét, melyet hamarosan a vállalat új zászlóshajó mobiljában is viszontláthatunk.

Az LG múlt héten leleplezte vadonatúj mobilkielzőjét, az 5,5 hüvelykes QHD (1440x2560 pixel) felbontásra képes, 538 pixelsűrűségű megjelenítőjét, mely majdnem biztos, hogy az LG G4-ben debütál nemsokára.

Az már biztos, hogy az új csúcsmobil április 28-án mutatkozik be a nagyközönségnek. A vállalat szándékosan nem az MWC körüli felhajtást lovagolta meg, szerették volna, ha nem tereli el semmi a figyelmet legújabb prémium kategóriás mobileszközükről.

Egyre közeledünk a dátumhoz, mi sem bizonyítja mindezt jobban, mint az, hogy a gyártó a múlt héten egy formabontó kijelzőt jelentett be, amely nem elsősorban felbontását tekintve tekinthető újdonságnak és előrelépésnek, hiszen a G3-at szintén 5,5 hüvelykes QHD megjelenővel látták el, hanem több más szempontból figyelemre méltó.

A vállalat jobb színeket, kontrasztarányokat ígér, Mint elmondták, az új megjelenítő 50%-kal nagyobb kontrasztaránnyal és 30%-kal nagyobb fényerővel rendelkezik elődjéhez képest.

A kijelző karcsúság és energiahatékonyság tekintetében is ráver elődjére, valamint az Advanced In-Cell Touch (ATI) technológia révén a kijelző sokkal érzékenyebb az érintésre, még olyan esetekben is, amikor például vízcseppek találhatók a felületén.

 

 

Forrás: Techradar.com

Vissza