iPhone alkalmazás – tevékenységünk megörökítésére

Czipperer Dia - 2013. július 23.

Szombaton jelent meg egy új, kifejezetten iPhone-okhoz használható applikáció az AppStore-ban, mellyel rögzíthetjük a kijelzőn végzett tevékenységünket.

Az xRec névre keresztelt alkalmazás több egy egyszerű screenshot készítő programnál, ugyanis segítségével nemcsak állóképeket, hanem valóban a kijelzőn végzett tevékenységet rögzíthetjük. Futtatásához aktív internetkapcsolatra van szükség.

Amikor éppen felveszünk valamit, a képernyő tetején elkezd villogni egy piros fény, ez jelzi (a kamerákhoz hasonlóan), hogy megy a felvétel. Hangokat is rögzíthetjük vele, akár különböző minőségi szintek közül is választhatunk. Az adatokat természetesen el is menthetjük, és el is küldhetjük másoknak.

A program futtatásához iOS 5 vagy frissebb operációs rendszer szükséges, bár fejlesztője szerint iOS 7-tel nem működik majd (tekintve, hogy folyamatosan frissítik). Hasonló alkalmazások készültek már korábban is, ám ez az első olyan, amely más alkalmazásokból is képes rögzíteni tevékenységünket – vagyis bármilyen képernyőn végzett tevékenységet megörökít, mindezt pedig 1,99 dollárért.

 

 

Forrás: CNET.com

Vissza