13 hüvelykes iPaddal készül az Apple?

Czipperer Dia - 2013. július 22.

Elnézve a mostani készülékpalettát – mondjuk az Android háza táján – az Apple kijelző méretei elbújhatnak mögöttük. Ám a nemzetközi sajtóban megjelent egy hír, miszerint a cégóriás is „beállni készül a sorba”.

Vajon tényleg feladná az Apple elveit, és valóban nagyobb kijelző méretekkel találkozhatunk a jövőben? Számos találgatás látott már napvilágot, a legfrissebb szerint 13 hüvelykes lesz az új iPad.

A The Wall Street Journal például arról ír, hogy iPhone-hoz és iPadhez is tesztelik a nagyobb kijelzőket, ez utóbbi pedig nagyjából 13 hüvelyk körüli lesz. Ez talán egy kicsit meglepőbb, mint az előbbi, hiszen már az iPhone 5 megjelenésekor kialakult egy olyan tábor, akik bírálták a készüléket a kijelző mérete miatt, hiszen a csúcskategóriás mobilok a piacon mind rávernek (lásd Galaxy S4, HTC One). 

 

 

Ez utóbbiról már több pletyka is szárnyra kelt, így, ha nem is magától, de a piaci igényeket, trendeket szem előtt tartva az Apple is rájött arra, hogy a 4 hüvelyk még nem az igazi áttörés.

Ha már találgatni kell, melyik valószínűbb a kettő közül, inkább a nagyobb iPhone kijelző tűnik valószínűbbnek, hiszen a 9,7 hüvelyes iPadhez képest kicsit erősnek tűnik a 13-as váltás.

 

Forrás: wsj.com, Techradar.com

Kulcsszavak: Apple, iPhone, iPad, kijelző
Vissza