Szűrés

A(z) internet kulcsszót tartalmazó cikkek

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

2024. május 7. -

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

Tovább

Látványosan megújult a Szélessáv.net oldal

2024. március 12. -

Megújult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) internetsebességet mérő oldala, a Szélessáv.net. Az oldal segítségével már 10 Gbps feletti sebességet is mérhetünk. 2023-ban a külső felhasználók csaknem kétmillió mérést végeztek el a független hatósági rendszeren.

Tovább

A Zyxel elsőként dobja piacra a leggyorsabb WiFi 7 hozzáférési pontot

2024. február 28. -

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

Tovább

Kiderült, hogy mire kattintottunk a legtöbbet tavaly

2024. február 19. -

Pápalátogatás, törökországi földrengés, a Wagner-csoport zendülése, izraeli–palesztin háború, Suhajda Szilárd halála – egyebek között ezek a témák kötötték le leginkább a hírolvasók figyelmét 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) online média használatáról készült éves elemzéséből az is kiderült, hogy kevesebbet neteztünk tavaly, mint 2022-ben.

Tovább