Offline pohár – hogy figyeljünk egymásra [Videó]

Farkas Norman - 2013. június 17.

Ismerős a szituáció, amikor italozás közben barátaink az okostelefonjukat bámulják ahelyett, hogy ránk figyelnének? Nos, született egy ötletes megoldás a problémára. Úgy hívják, offline pohár.

Az okostelefonok térnyerése egy sor pozitív változást hozott az életünkbe, például bárhol kényelmesen hozzáférhetünk velük az internethez, a közösségi hálókhoz, vagy fotózhatunk, videózhatunk, az elkészült műveket pedig vissza is nézhetjük. Egy könyvet meg lehetne tölteni az okostelefonok előnyeivel, éppen ezért nem csoda, hogy állandóan késztetést érzünk a tapogatásukra. Az a bökkenő, hogy sokan annyira „bekockultunk” a mindentudó mobilunk hatására, hogy egy laza esti sörözés során sem a barátainkra figyelünk, hanem az érintőképernyős kis téglánkat bámuljuk – ami valljuk be, bunkóság. Az enyhe függőségből eredő viselkedésünkön könnyen változtathatunk némi odafigyeléssel, hogy beszélgetőpartnereink megkapják a nekik járó tiszteletet, de néha így is elfeledkezhetünk magunkról. (Ez ilyen, tapasztalatból mondom.:) )

 

 

Egy Sao Paulo-i bártulajdonos már nem bírta tétlenül nézni a telefonjuk megszállottjaként viselkedő vendégeket – és a kellemetlen helyzetbe került barátaikat –, így kitalálta az úgynevezett offline poharat, vagy offline korsót. Ez lényegében egy olyan pohár, aminek a talpából ki van vágva egy darab, így csak akkor áll meg az asztalon, ha valamit – például egy telefont – beillesztenek a hiányzó rész helyére. Az ötlet zseniális, hatékony eszköze lehet annak, hogy visszatérjen a bárokba az „okostelefonok előtti” hangulat.

Persze akadhatnak próblémák a csonka pohár használatával; az igazi mobilfüggők tarthatják a kezükben a poharat és iszogathatnak, miközben kockulnak, s ez akár gyors lerészegeséshez is vezethet amellett, hogy fárasztó. A másik gond, hogy nem minden mobil fér be a kis vágatba, hiszen rengeteg különböző típus van forgalomban.

Mindenesetre reméljük, hogy hamarosan nem csak Sao Paulo-i Salve Jorge Bárban, hanem világszerte számos helyen találkozhatunk hasonló megoldásokkal. Mert fontos, hogy figyeljünk egymásra.

 

 

 

 [Forrás: Gizmag]

Kulcsszavak: bár, pohár, okostelefon
Vissza