Magyar siker az Apple-nél

Kütyü Magazin - 2013. március 20.

Elsőként jelentkezik az e-sajtótörténelemben speciálisan Apple eszközökre készített életmódmagazinnal Magyarországon a Direx kft. A Slide magazin az App Store-ból érhető el az olvasáshoz szükséges programmal együtt, ingyenesen.

Az iPhone-on, iPad-en olvasható újság népszerűségét jelzi, hogy már az első napokban közel hétezren töltötték le az App Soter Newsstandjából  az újságot..

A Slide magazin nem egy nyomtatott lap elektronikus változata. Ez a kiadvány speciálisan az új eszközökre készük, kiaknázva azokat a lehetőségeket, amelyeket a táblagépek és okostelefonok nyújtanak. Látványban és tartalomban olyan extrákhoz juttatja olvasóit, melyekkel korábban még nem találkozhattak egyetlen nyomtatott vagy digitális sajtótermék esetében sem.  A multimédiás megoldásoknak  köszönhetően  sokkal élvezetesebbé válik a  tartalom.

A Direx Média Kft. Amúgy jelentős múlttal és tapasztalattal rendelkezik a hagyományos, nyomtatott magazinok előállításában. Az ő kiadásukban jelenik meg -több mint egy évtizede- az Óra, a Tattoo és a Kaliber magazin. Ezek között egyaránt találunk prémium minőségű, magasan kvalifikált olvasóközönség számára szerkesztett lapot és közkedvelt, populárisabb témájú kiadványt is. 

A Slide magazin első számának sikere azt jelzi a kiadónak, hogy továbbra is érdemes újítani, innovációval foglalkozni, mert a lappiac közismerten nehéz helyzete ellenére komoly érdeklődés mutatkozik az új formátumok iránt. A hirdetőknek pedig jóval pontosabb képet tudnak festeni az olvasókról. Hiszen feltételezhető róluk, hogy viszonylag nagyobb jövedelemmel rendelkező, az újdonságok, a korszerrű technikai újdonságok iránt érdeklődő, azokért áldozni is kész emberek. Ráadásul egészen pontosan megmondható az is, hányszor töltöttek le egy-egy lapszámot.

A közeljövőben – a visszajelzések nyomán – elkészül az androidos, Galaxy III-ra optimalizált változat is.

Az app elérhető az iTunes-ban címen.  

Vissza