A középmezőnyben is újít a Sony – Készül az Xperia L

Farkas Norman - 2013. március 7.

Alighogy debütáltak az Xperia Z és ZL modellek, a japán gyártó máris gőzerővel dolgozik idei termékpalettája frissítésén. A korábban lebuktatott Xperia C670X csúcsmobil mellett egy középkategóriás telefonra is számíthatunk a közlejövőben, amely Xperia L néven kerül majd be a köztudatba.

Épp fénykorukat élik a Sony CES-en leleplezett, Full HD kijelzővel szerelt nagyágyúi, az Xperia Z és ZL. Már beszámoltunk arról, hogy a gyártó nem váltott "lazsáló üzemmódba" a készülékek piacra dobását követően, s egy 4,8 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású csúcsmobilon ügyködik, amely Xperia C670X típusszámmal szerepel a kiszivárgott infók között.

A legfrissebb hírek szerint a fent említett készülék mellett egy középkategóriás versenyzőre is számíthatunk az év további részében, mely Xperia L néven kerülhet forgalomba. Az Xperia Blog jóvoltából fény derült a jövevény részleges felszereltségére, mely alapján egyértelmű, hogy egy mérsékelt árfekvésű okostelefont köszönthetünk majd "személyében".

Az oldal információi szerint a C210X modellszámú Xperia L meghajtásáért egy kétmagos, 1GHz-es Qualcomm Snapdragon processzor felel, amit Adreno 305 grafikus gyorsító, 8GB belső tárhely és microSD kártyahely egészít ki. A 128,7 x 65 x 9,7 milliméteres telefon előlapjára egy 4,3 hüvelykes, 854 x 480 pixel felbontású érintőképernyő kerül, hátlapját pedig egy 8 megapixeles Exmor RS kamera "díszíti", amely kiemelkedő képalkotási képességgel kecsegtet. A mobil fedélzetén azt Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, energiaellátását pedig egy 1700mAh kapacitású akkumulátor biztosítja.

Az Xperia L várhatóan a nála egy szinttel feljebb versenyző Xperia SP oldalán mutatkozik majd be a közeljövőben.

 

Sony Xperia ZL

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza