Archos FamilyPad 2 – Hamarosan a boltokban

Farkas Norman - 2013. március 4.

A francia gyártó Facebook oldalán olvasható bejegyzés szerint már nem kell sokat várni a januárban bemutatott, 13,3 hüvelykes FamilyPad 2 tablet európai premierjére. Az is kiderült, hogy az Android Jelly Bean rendszerű gép kezdőára 88 ezer forint körül alakul.

A Las Vegasban tartott CES során mutatkozott be az Archos nagy méretű táblagépe, a FamilyPad 2. A gyártó a hivatalos Facebook oldalán bejelentette, hogy a 13,3 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású érintőképernyővel szerelt készülék hamarosan landol az európai piacon, ára pedig 299 euró (cirka 88 ezer forint)  körül alakul.

A fenti összegért egy kissé nagy és súlyos (337 x 230 x 11,6mm, 1,3kg) táblagépet kapunk, ami mobilitás szempontjából nem éppen ideális, de otthoni használatra jó választás, s igazából erre is lett kitalálva. Ami a készülék felszereltségét illeti, fedélzetén az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer fut, működéséért pedig egy kétmagos, 1,6GHz-es Cortex-A9 processzor felel, amit négymagos Mali-400 GPU, 1GB RAM, 8GB belső tárhely, microSD kártyahely és 6 napos készenléti idővel kecsegtető akkumulátor egészít ki. Az eszköz képalkotási képességeit egy 2 megapixeles előlapi- és egy ugyanekkora felbontású hátlapi kamera határozza meg.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza