Fotókon a Sony Nexus mobilja?

Farkas Norman - 2012. október 16.
Felkerült néhány fotó az internetre, melyeken a Sony egy eddig ismeretlen modellje látható fedélzetén a natúr Android rendszerrel. Vajon a japán gyártó is készül egy Nexus készülékkel, vagy csak egy prototípusról hullott le a lepel? Utóbbi valószínűbb, de az is elképzelhető, hogy a PhotoShopnak köszönhetjük a képeket.

Az alábbi képek bukkantak fel az Picasán a minap "Nexus X" és "Xperia Nexus"cínekkel. Egy Sony mobil látható rajtuk, mely a hátlapon terpeszkedő Google logó és a képernyőn megmutatkozó, módosításoktól mentes Android rendszer miatt elsőre - és másodikra is - egy Nexus modellnek tűnik, ám ha egy kicsit figyelünk a részletekre, észrevehetjük, hogy itt bizony valami bűzlik.

A hátlapon lévő, elmosódott Sony logó igencsak furcsa, nem is beszélve az érdekesen beépített microUSB csatlakozóról. Ezek és a Google logó is a Photoshop közreműködését sejtetik. A másik képen (lejjebb) a név nélküli Play Store ikon és a Google keresősáv hiánya szúr szemet. Ha ezek az apróságok nem lennének elég meggyőzőek, akkor jusson eszünkbe, hogy már úton van az LG Nexus 4 nevű kütyüje, így elég kevés az esély arra, hogy a Sony már most készül egy újabb Nexus mobillal.

Ha viszont valamilyen csoda folytán a fotók mégis eredetiek, akkor biztosan csak egy prototípus pózol rajtuk, ami alapján arra következtethetünk, hogy a Sony az Xperia Ion és Xperia S furcsa öszvéreként képzeli el első Nexus készülékét. Persze az is előfordulhat, hogy szó sincs referenciamodellről, "csak" egy később megjelenő csúcsmodell tesztpéldánya került lencsevégre. Ha így van, akkor rögtön az Xperia Odin juthat eszünkbe, mely elvileg a Sony 2013-as csúcsmodellje lesz, s a legfrissebb hírek szerint 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású (Full HD) érintőképernyővel, négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzorral és 2GB RAM-mal érkezik a februári Mobile World Congressre. őszintén szólva a képeken látható masina nem tűnik 5 colosnak, ezért talán ezt a feltevést is ejthetjük.

Kíváncsian várjuk, hogy kiderüljön, hogy valóban a Sony Xperia Nexus került lencsevégre, vagy egy másik jövevény prototípusát ismerhettük meg. Ha egyik feltevést sem igazolja az idő, akkor minden bizonnyal "csak" kreativitás és PhotoShop szülte a képeket.

 

[Forrás: Android Central]

 

Kulcsszavak: Photoshop, Nexus, Xperia, Sony
Vissza