Galaxy S III Mini - 4 hüvelykes kijelző és 1GHz-es processzor

Farkas Norman - 2012. október 10.

Várhatóan holnap mutatkozik be a Samsung Galaxy S III Mini, mely a dél-koreai gyártó jelenlegi csúcsmodelljének kicsinyített változata. A készülékről idő előtt megjelent egy fotó, illetve kiderült róla, hogy Android 4.1 Jelly Bean rendszerrel, 4 hüvelykes érintőképernyővel és kétmagos, 1GHz-es processzorral érkezik.

A Samsung korábban kiküldött sajtómeghívói alapján holnap hullhat le a lepel a Galaxy S III kistestvéréről, mely várhatóan a találó Galaxy S III Mini nevet kapja.

A készülékről a mai nap folyamán megjelent egy fotó, illetve részleges specifikációjáról is új információk érkeztek a német MobileGeeks oldalról. A hírek nem véletlenül jöttek Németországból, hiszen a mobil bemutatójára Frankfurtban kerül majd sor.

Ha minden igaz, akkor a készülék külseje nagyjából megegyezik az S III-éval, csak annyi lesz a különbség, hogy a kijelző alatti és feletti részek kicsit megnyúlnak, illetve az előlapi kamera és a szenzorok a hangszóró másik oldalára kerülnek.

Ami a jövevény felszereltségét illeti, várhatóan egy kétmagos, 1GHz-es STE U8420 processzor, 1GB RAM és 16GB - microSD kártyával bővíthető - belső tárhely teljesít benne szolgálatot, előlapján pedig egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású Super AMOLED érintőképernyő terül el. Az 5 megapixeles hátlapi- és VGA előlapi kamerával ellátott telefonon az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer TouchWiz kezelőfelülettel felturbózott változata fut. Az eszköz erergiaellátásáért egy 1500mAh kapacitású akkumulátor felel.

Az előzetes becslések szerint a Galaxy S III Mini cirka 400 euróba kerül majd, megjelenésének várható időpontja egyelőre ismeretlen.

Vissza