Videón a Samsung Ativ S

Farkas Norman - 2012. október 10.

Felbukkant egy videó a Youtube-on, melyben a Samsung első Windows Phone 8 köré épülő okostelefonját, az Ativ S-t tesztelik. A felvétel által nem csak az új készüléket ismerhetjük meg idő előtt, hanem a rendszert is.

A GSM Arena különös módon szert tett egy Windows Phone 8 rendszert futtató Samsung Ativ S-re, melyet már le is tesztelt, a készülékről szóló videót pedig véletlenül közzétette a Youtube-on. Mivel még sem a telefon, sem pedig a WP 8 nincs még a piacon, ezért nem meglepő, hogy a felvétel eltávolításra került - a Microsoft valószínűleg elég durcás lett, amikor tudomást szerzett róla. Szerencsére több oldal lementette és újra elérhetővé tette a 200 másodperces anyagot, így most mi is megcsodálhatjuk. Íme:

A 4,8 hüvelykes, Gorilla Glass 2 üveggel védett Super AMOLED HD érintőképernyővel felszerelt Ativ S külseje sokban hasonlít az androidos Galaxy S III-hoz. Furcsa szokás a dél-koreai gyártónál, hogy ütős hardverrel és szoftverrel ellátott zászlóshajóit egy gagyi hatású, hajlékony műanyag hátlappal szereli fel. Persze ez biztos nem befolyásolja jelentős mértékben a készülékekre való keresletet, de szerintünk akkor is elrontja a prémium összhatást. Az Ativ S lelke egyébként egy 1GB RAM-mal  megtámogatott, kétmagos, 1,5GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 processzor, az energiaellátásáért pedig egy 2300mAh kapacitású telep felel.

A készülék hazai megjelenéséről és várható áráról egyelőre nincs pontos információ, de a jelek szerint november folyamán landol majd a piacon.

Vissza