Négy red dot formatervezési díj a Sony Mobile-nak

forrás Prim Online - 2012. július 3.

A Sony Mobile termékei idén négy red dot elismerést érdemeltek ki a Termék Design kategóriában, valamint egy tiszteletreméltó említést. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri az újítások, ergonómia, tartósság és ökológiai stabilitás alapján értékelte a versenyző termékeket. A díjátadó ünnepségre július 2-án a németországi Essenben került sor.

„A dizájn a Sony Mobile termékfejlesztési filozófiájának középpontjában áll, és ezek a díjak kitűnő elismerései Xperia okostelefonjaink és kiegészítőink - Smart Accessories - formatervezésének. Ugyanakkor hűen tükrözik elkötelezettségünket, hogy olyan okostelefonokat tervezzünk a vásárlóink számára, melyek a dizájn és funkcionalitás kompromisszuma nélküli, teljes felhasználói élményt kínáljanak” – mondta Jeanna Kimbré, a Sony Mobile Communications Kreatív Termék Dizájnjáért felelős igazgatója.

A díjnyertesek

Az Xperia active, az Xperia ion, a Smart Wireless Headset pro és az Xperia ion-hoz tartozó SmartDock kapták meg a red dot díjat a Termék Design kategóriában, míg az Xperia ray a tiszteletreméltó említésben részesült. A díjak sokasága jól szemlélteti a Sony Mobile teljes termékportfóliójában tetten érhető elkötelezettségét a stílusos, kiemelkedő minőségű formatervezés iránt.

· Az Xperia active egy strapabíró telefon, amely akár nedves ujjal és napfényben is jól használható karcálló kijelzővel rendelkezik, melyet erős alumínium keret is véd a környezeti hatásoktól.
· Az Xperia ion hatalmas kijelzővel büszkélkedhet, mely az egész készülék elejét beborítja, ezzel olyan érzetet keltve, mintha az egész készülék a kezünkben úszna. A zsűri külön dicsérte a kontrasztot a fekete kijelző és az alumínium hátlap között, mely magas minőségű megjelenést kölcsönöz a telefonnak.
· Az Xperia ion-hoz tartozó SmartDock apró méretéhez párosuló magas minőségű dizájnjával tündököl, melyhez rengeteg funkció is tartozik – többek között összekapcsolható egérrel, billentyűzettel, HD TV-vel és még számos egyéb eszközzel.
· A Smart Wireless Headset pro sztereo headset visszafogott formatervezésével, természetes megjelenésével a fogyasztók széles körének lehet optimális választás függetlenül munkakörnyezetük sajátosságaitól.
· Az Xperia ray karcsú, dinamikus formája tökéletesen illeszkedik a felhasználó tenyerébe. Az andoridos okostelefon keretén végigfutó alumínium csík pedig tartósságot és prémium minőséget sugall.

A red dot design díj a világ egyik legnagyobb és legkiválóbb formatervezési versenye, melyre évente 70 országból több mint 14.000 nevezés érkezik.

Vissza