Kezdődnek az Apple-Samsung egyeztető tárgyalások

Farkas Norman - 2012. május 21.

Az amerikai és a dél-koreai gyártó vezetői leülnek, s megpróbálnak közös nevezőre jutni a köztük fennálló szabadalomháború leállítása érdekében. Még hosszú napokig titok marad, hogy eredményesen zárulnak-e a tárgyalások, ám a résztvevők hozzáállása pozitív végkifejletet sejtet.

Az Apple és a Samsung között hatalmas szabadalomháború folyik, melynek nagyobb vesztese a koreai vállalat, mely több pert is elvesztett, s ebből kifolyólag egyes készülékeit ideiglenesen nem forgalmazhatta bizonyos régiókban.

Nem csak az érintett cégek, hanem a felhasználók is jól járnának, ha véget érnének, vagy legalább lecsillapodnának a szellemi tulajdon védelmére alapuló jogviták, hiszen az egyes modellek betiltása legalább annyira fájó lehet a leendő vásárlóknak, mint a bevételkiesést elkönyvelni kénytelen gyártóknak. A témában az a legfelháborítóbb, hogy egyre több olyan levédetett megoldás lát napvilágot, melyek kivitelezését vélhetően nem is tervezi a levédető cég, viszont örömmel érvényesíti jogait azon vetélytársaival szemben, amelyek megvalósítják azokat.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója elárulta, hogy nem áll szándékában fenntartani a viszályt, JK Shin, a Samsung vezetője pedig ugyancsak a békés – keresztlicenc megállapodásokkal elérhető – megoldásban hisz.

Kíváncsian várjuk az egyeztető tárgyalások eredményét. Reméljük, jó hírt közölhetünk majd.

Tim Cook

JK Shin

[Forrás: Engadget]

Vissza