Jön a Samsung-féle felhőszolgáltatás: S-Cloud

Kütyü Magazin - 2012. április 23.

A Samsung Galaxy S III bemutatóján hullhat le a lepel a koreai gyártó új online szolgáltatásáról is, mely az S-Cloud nevet kapta. A készülékeken tárolt adatok, multimédiás tartalmak gyors és egyszerű szinkronizálását biztosító, felhő alapú szolgáltatás sokban hasonlít az Apple iCloud megoldásához.

Korábban az a hír járta be a világot, hogy valamikor augusztusban mutatkozik be a Samsung felhő szolgáltatása, ám a legfrissebb pletykák szerint már május elején, a Galaxy S III leleplezésekor megismerhetik azt a felhasználók.

A nemrég napvilágra került információk szerint az S-Cloud az ingyenes és fizetős tartalmak (pl. zenék, filmek) letöltése mellett olyan hasznos funkciókkal is kecsegtet, mint a készülék beállítások, alkalmazások, jegyzetek, fényképek, videók, illetve üzenetek és egyéb személyes adatok online mentése. Sajnos azt még homály fedi, hogy a szolgáltatás több, a Samsung készülékei által (is) képviselt platformon használható lesz-e, de azt biztosra vehetjük, hogy az Android rendszert támogatni fogja, hiszen a következő Galaxy S – mellyel egyidőben mutatják be az S-Cloudot – szintén a zöld robottal fémjelzett mobil OS fut majd.

[Forrás: Übergizmo]

Vissza