Lásd színsávokban az időt! – Ziiiro Celeste

Farkas Norman - 2011. november 11.

A minimalista dizájnnal ellátott kütyüiről ismert Ziiiro Celeste termékvonalát képviselő karórái se számokat, sem pedig mutatókat nem kaptak óralapjukra, csupán két elérő színű körcikkel mutatják a pontos időt.

A választástól függően fekete, „gunmetal”, vagy króm színű rozsdamentes acélból készült kerettel és szíjjal rendelkező óra két verzióban kerül piacra: a mono kivitel a kék és a szürke árnyalataival operál (a világos rész a perc, a sötétebb pedig az óra állását mutatja), míg a színes variáns a sárga (perc) és kék (óra) színeket vonultatja fel az óralapon.

A szerkezet működésének lényege, hogy két egymást lefedő, eltérő színekkel ellátott, átlátszó lemez forog benne. Az átfedés eredményéül kapott körcikkekből olvashatjuk le a pontos időt. Nem mondom, hogy könnyű átállni erre a „rendszerre”, de egy idő után biztos megszokható.

A Ziiiro Celeste modellek november 18-án landolnak a piacon, áruk cirka 150 euróra (kb. 45 000 forint) tehető. Te szívesen viselnél egy ilyen nem mindennapi órát? Mennyire tartod nehéznek a használatát?

Kulcsszavak: Ziiiro, karóra, óra
Vissza