Mikro-generátorral szerelt digitális óra a Ventura berkeiből

Farkas Norman - 2011. október 25.

A Ventura Watches bejelentette Sparc MGS modelljét, mely egy mikro-generátorral van felvértezve, s így karunk mozgásából képes energiát nyerni a működéséhez. További izgalmas tény a karórával kapcsolatban, hogy operációs rendszer dolgozik rajta, tehát lehetőség nyílik arra, hogy bővítsék funkcióinak tárházát.

Az óra két része kapott zafír kristállyal megerősített védelmet: a számlap felett és a mozgásból energiát kovácsoló mikro-generátor felett. A kütyüt nem kell folyamatos mozgásban tartanunk ahhoz, hogy működőképes maradjon, ugyanis 45 napig hajlandó „ketyegni” az éltető mozgás nélkül is. A LED háttérvilágítással ellátott szerkezet képes két időzónát mutatni, ébreszteni, stopperként funkcionálni, sőt naptár is található benne.

Mivel egy operációs rendszer teljesít szolgálatot a ketyerén, ezért nincs kizárva a lehetőség, hogy újabb funkciók kerüljenek bele a későbbiekben.

A Sparc MGS egyetlen nagy hátránnyal bír, ez pedig az ára: a karóra limitált, fekete kiadása 5500 dollárt kóstál, a szürke változatért pedig "potom" 5250 dollárt kell kicsengetnünk.

További infót a gyártó oldalán találsz.

Kulcsszavak: Ventura, karóra
Vissza