A Nothing bemutatta a Phone (2)-t

Kütyü Magazin - 2023. július 13.

A Nothing bejelentette a Phone (2)-t, amely a tudatos okostelefon-használatot helyezi előtérbe. Ennek köszönhetően a hátlapon helyet kapó megújult Glyph interfész az értesítésekhez, üzenetekhez rendelt mintákkal segíti a főbb információk közvetítését, így nem szükséges minden esetben a kijelző megtekintése. 

Ezt támogatja továbbá a Nothing OS 2.0 is, amelyet úgy terveztek, hogy elejét vegye a felesleges figyelemelterelésnek, miközben gyors és zökkenőmentes élményt nyújt, mindezt a Nothingra jellemző egyedi megjelenésen keresztül. A Snapdragon 8+ Gen 1 mobilplatformmal működő Phone (2) nagy teljesítményű, 50 megapixeles, kettős hátlapi kamerával büszkélkedhet, és fejlett algoritmusokkal támogatja az élethű fotók elkészítését.

"A Phone (2)-vel csúcsminőségű funkciókat kínálunk, miközben hardveres- és szoftveres megoldásokkal ösztönözzük a tudatosabb okostelefon-használatot" – mondta Carl Pei, a Nothing vezérigazgatója és társalapítója. "Az okostelefon létfontosságú eszköz az életünkben, de egyre inkább alkalmas figyelmünk elterelésére, így kevésbé élünk a jelenben, és ez kreativitásunk kárára is mehet."

 

 

Új Glyph interfész

A Nothing okostelefonok egyik jellegzetessége a Glyph interfész, amely képes az alapvető információk átadására anélkül, hogy a felhasználónak folyamatosan a képernyőre kellene pillantania. A névjegyzékben szereplő kontaktokhoz és alkalmazásokhoz személyre szabott fény- és hangsorozatokat lehet rendelni.

A Nothing növelte a Glyph-en megjelenő LED részeket, így az interfész testreszabhatóbb és gazdagabb funkcionalitást kínál. A Glyph ezzel már visszaszámlálóként is használható, és a kiszállítások, például ételrendelés nyomon követésére is szolgálhat. Emellett további funkciókat is kínál, például hangerő-ellenőrzőt és időzítőt. Az Essential Glyph Notification beállításával elkerülhetőek a felesleges, zavaró értesítések, anélkül, hogy a fontos üzenetekről lemaradna a felhasználó. Ha az előzetesen kiválasztott kontakttól vagy alkalmazástól értesítés érkezik, a jobb felső LED-szegmens addig világít, amíg azt a felhasználó nem kezeli. Az új Glyph Composer segítségével pedig egyedi Glyph csengőhangokat is létrehozhatóak.

 

 

Nothing OS 2.0

A Nothing OS 2.0 az új monokróm megjelenítéssel és az alkalmazáscímkék eltávolításával csökkentheti a figyelemelterelést, és így a felhasználó tudatosabban navigálhat készülékén. A Nothing újragondolta a kezdőképernyő és a zárolási képernyő programjait widgetekkel, így az alkalmazások főbb funkciói közvetlenül innen elérhetőek. A rácsos elrendezés, a widgetek mérete és a színtémák mind testreszabhatóak, emellett új mappa-elrendezések és illusztrált borítók is segítik az átláthatóság.

Az alkalmazások a Phone (2)-n akár kétszer olyan gyorsan megnyithatóak, mint a Phone (1)-en, miközben több mint 500 átmenet és animáció kapott finomabb, egyenletesebb megjelenítést.

 

 

Erőteljes kamera 

A Phone (2) 32 MP-es előlapi kamerával és két fejlett, 50 MP-es szenzorral rendelkező kettős hátsó kamerarendszerrel érkezik, ebből a fő szenzor egy Sony IMX890.

A fejlett, 18 bites képjel-feldolgozó processzorral (ISP) felszerelt Phone (2) akár 4000-szer jobban képes feldolgozni a kamera adatait, mint elődje, a Phone (1). Ez hihetetlen pontosságot eredményez mind a fényképek, mind a videók esetében. A korábbinál háromszor több adatot rögzítő új Advanced HDR algoritmus nyolc képkockát készít különböző expozíció mellett, az érzékelő RAW tartományán belül. Így minden képkocka megőrzi a részletek sokaságát, amelyeket élethű végeredményként összesít. Mindemellett a Motion Capture 2.0, egy fejlett AI-alapú technológia, megkönnyíti a mozgó témák valós idejű felismerését, így a képkockán minden lényeges részlet fókuszba kerül.

A Phone (2) a hátlapi főkamerával lenyűgöző, 4K felbontású, 60 fps minőségű videofelvételt biztosít. Az élményt tovább fokozza az Action Mode, amely zökkenőmentes felvételt biztosít mozgás közben is. Mindezt beépített EIS (elektronikus képstabilizátor) és OIS (optikai képstabilizátor) egészíti ki. Az előlapi kamerával is magával ragadó felvételeket készíthetünk 1080P-ben, 60 fps sebességgel.

 

 

Prémium teljesítmény

A Snapdragon 8+ Gen 1 mobilplatformmal és 4700 mAh kapacitású akkumulátorral felszerelt Phone (2) gyors és megbízható teljesítményt, és hosszú üzemidőt biztosít. Az eszköz vezetékes gyorstöltéssel alig 20 perc alatt 50%-os töltöttséget ér el, és támogatja a vezeték nélkül töltést.

A Nothing Phone (2) 6,7”-es LTPO OLED-kijelzője 1 Hz és 120 Hz közötti adaptív frissítési frekvenciával rendelkezik, így optimális energiafogyasztást és csúcsteljesítményt biztosít, az akkumulátor élettartamának csökkentése nélkül.

 

 

Fenntarthatóság 

Annak ellenére, hogy elődjéhez képest fejlettebb funkciókat és alkatrészeket tartalmaz, a Phone (2) 5 kg CO2-csökkentést ért el, ami jól példázza a Nothing folyamatos elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt. Az alábbi kulcsfontosságú lépések járultak hozzá ehhez az eredményhez:

• 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült középső keret, gombok és SIM-tálca egy része

• A műanyag alkatrészek 80%-a újrahasznosított és bioalapú anyagokból készült

• 9 áramköri lapon használt ón 100%-ban újrahasznosított 

• 100%-ban újrahasznosított rézfóliák a főpanelen

• Több mint 90%-ban újrahasznosított acél 

• Az összeszerelési folyamatból származóan nem kerül hulladék a hulladéklerakókba

• 100%-ban megújuló energiát használnak a végszerelő üzemben és az újrahasznosított alumíniumot gyártó üzemben

• FSC MIX (The Forest Stewardship Council) tanúsítvánnyal rendelkező, több mint 60%-ban újrahasznosított rostot tartalmazó műanyagmentes csomagolás

Elérhetőség

A Phone (2) fehér és sötétszürke színben lesz elérhető július 20-tól az eMAG kínálatában. A 12/256 GB-os verzió 289.990 Ft, a 12/512GB 339.990 Ft bruttó végfelhasználói ártól kapható. A 8/128 GB-os verzió a nothing.europe weboldalon lesz elérhető, bruttó 245.999 Ft-tól.

Vissza