HTC One M8s – a prémiumkategória alatti versenyző

Czipperer Dia - 2015. április 2.

A HTC leleplezte új mobilját. Visszanyúlva az előző generációs versenyzőhöz, egy középkategória feletti modellt mutatott be a gyártó. HTC One M8s ránézésre nem sokban különbözik az eredeti készüléktől, inkább csak a felszereltsége árulkodik arról, hogy nem az M8 lapul a borítás alatt.

A HTC tavalyi zászlóshajó mobilja, a One M8 már csak a második a sorban, hiszen nemrég bemutatkozott utódja, a One M9. Azonban úgy tűnik, nem merül feledésbe az üdvöske, a vállalat ugyanis megalkotta a készülék utódját, a One M8s modellt, amely a közép-felső kategóriában versenyez a felhasználók kegyeiért.

Bár elsőre olyan, mintha a One M8-at látnánk, azonban a felszín alatt már más paraméterekkel találkozunk. A 28 milliméteres lencsékkel megáldott 13 megapixeles kamerával akár Full HD felbontású, 30 képkocka per másodperces videókat készíthetünk. A készülék előlapi fénylesője pedig a maga 5 megapixelével szintén Full HD felbontásra képes. A telefon lelke pedig egy 64 bites, 1,7 Ghz órajelű nyolcmagos Snapdragon 615-ös processzor (mindegyik Cortex-A53 mag).

A telefon 5 hüvelykes, 1080 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, fedélzetén pedig az új Android 5.0 teljesít szolgálatot. Tárhely tekintetében 16 gigabájttal szerelték fel (microSD-vel bővíthető), valamint 2 gigabájt RAM-ot kapott. Üzemidő szempontjából nem mellékes, hogy nagyobb aksit érdemelt ki, mint elődje: a One M9-hez hasonlóan 2840 mAh-eset.
 


Elsőként az Egyesült Királyságban lesz kapható, közel azonos árcédulával, mint a One M8 (380 font). Más európai országokba is érkezik majd a modell, ám azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan melyik régiókban lesz kapható.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza