HTC Desire 200 – alapmodell

Farkas Norman - 2013. június 18.

Hivatalosan bemutatkozott a HTC belépőszintű mobilja, a Desire 200. Az olcsó készülék pofás külsőt kapott, extráiként viszont maximum a Sense kezelőfelületet és a Beats Audio hangrendszert említhetjük.

A tajvani gyártó a várakozásoknak megfelelően hivatalosan lerántotta a leplet idei alapmobiljáról, ami a Desire 200 nevet kapta. Az újdonság simán beleillene a HTC tavalyi portfóliójába, ugyanis elég harmatos felszereltséget kapott, persze ettől még sikeres lehet, hiszen van kereslet a kedvező árú, kompakt kütyükre.

A lekerekített sarkakkal határolt, tipikus HTC-s stíluselemeket felvonultató, műanyag készülékházzal érkező Desire 200 működéséért egy egymagos, 1GHz-es Qualcomm Snapdragon S1 processzor felel, amit 512MB RAM, 4GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat és 1230mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A 100 grammos és 107,7 x 60,8 x 11,9 milliméteres okostelefon előlapján egy 3,5 hüvelykes, 480 x 320 pixel (HVGA) felbontású TFT érintőképernyő kapott helyet három érintésérzékeny vezérlőgomb társaságában, hátára pedig egy 5 megapixeles, maximum VGA videók rögzítésére alkalmas kamera került. Természetesen WiFi, Bluetooth és GPS modul, illetve HSPA modem is került a masinába, s ahogy a HTC mobiljainál megszokhattuk, Beats Audio hangzásjavító rendszert is pakoltak bele.

A gyártó ugyan nem árulta el, hogy az Android rendszer mely verziója teljesít szolgálatot a Desire 200 fedélzetén, egy tegnap megjelent videó alapján (lent) az Android 4.0 Ice Cream Sandwich üdvözli a leendő tulajdonosokat. Jó hír, hogy a már porosodó rendszert megspékelte a gyártó a látványos és praktikus funkciókat felvonultató Sense 4.0 kezelőfelülettel.

Sajnos egyelőre nem tudni, hogy mely régiókban, milyen árcédulával kezd hódításba a tajvani alapmobil.

 

 

 

[Forrás: HTC]

Vissza