Apple webshop immár Magyarországon is

Vértes János Andor - 2011. szeptember 19.

Az eddigi 33 mellé vasárnap négy új országban nyílt meg tegnap az Apple webshopja, így most már nem kell Németországból vagy más uniós országból megrendelnünk az iPad-ünket, iPhone-unkat vagy épp a Macintosht, ha fotelből akarunk vásárolni.

A nemzetközileg egységes, nyelvében eltérő bolthálózat elvben szabáványosított árakat is jelent, de azért apróbb eltérések akadnak. A támasztékként is szolgáló "okos" iPad-fedlap például a német shopban (kerekítve) 40 és 60 Euro, aszerint, hogy beérjük-e valamelyik pasztelszínű műanyaggal, vagy ragaszkodunk a színeiben is elegánsabb bőrhöz, nálunk azonban csak a műanyagnál szinkronizálták az árakat (ez 11 ezer Ft.), a bőrnél mintha egy kis sznobéria-adót is kivetettek volna, ezért a másfélszeres ár helyett majd' kétszerest - 20 ezret - kell fizetni.

A nemzetközileg jól bevált szolgáltatások bizonyosan népszerűek lesznek nálunk is, ezek körébe tartozik, hogy egyedileg lehet konfigurálni a Mac-et; az iPad-et, iPhone-t, iPod-ot pedig személyessé lehet tenni, ha rendelünk hozzá ingyenes gravírozást. A házhoz-szállítás - ahogy szinte minden országban - nálunk is ingyenes.

Ahogy az más boltnyitáskor is lenni szokott, van ami még nem kapható, pl. az iCloud felhő-szolgáltatás a honlap szerint csak ősztől rendelhető, de ha a naptárra nézünk, akkor elvben ez a kis hiányjel akár akár két nap múlva köddé (vagy felhővé) válhat...

 

Kulcsszavak: Apple-hu, webshop
Vissza