Felzárkózik az élmezőnyhöz a Huawei új Y sorozata

Kütyü Magazin - 2018. május 24.

Idén júniustól lesz kapható a hazai szolgáltatók és kiskereskedelmi partnerek kínálatában a Huawei legújabb Y okostelefon sorozata. Az új Y5 2018, Y6 2018 és Y7 Prime 2018 készülékek olyan funkciókat is kaptak, amelyekkel eddig csak a középkategóriás „nagytestvérek” rendelkeztek, mint például az arcfelismerés vagy az akkumulátor-optimálizálás. Az új Y sorozat telefonjai a belépő kategóriában elsőként nyújtanak kiváló képi- és hangélményt Fullview kijelzőjüknek és fejlett audió rendszerüknek köszönhetően.

Pont, mint a nagyok - Huawei Y7 Prime 2018

A legújabb Huawei Y7 Prime 2018 rendelkezik szinte mindennel, amivel középkategóriás társai. A gyártó 13 MP+ 2 MP hátlapi duál kamerával szerelte fel a készüléket. A kamera öt optikai lencséje és a beépített, nagy rekeszidejű Bokeh-effektus részletgazdag, akár stúdióminőségű portrék készítését teszi lehetővé. Sőt, a telefonnal gyenge fényviszonyok között, akár éjszaka is lehet fotózni, a minőségi képekről a kamerákban található kék IR filter gondoskodik. A gyártó a szelfik szerelmeseiről sem feledkezett meg: az Y7 Prime 8 MP-es előlapi kamerájához tartozó vaku fényereje több lépcsőben változtatható a környezeti fényviszonyoknak megfelelően, emellett pedig szórakoztató AR-funkciókat is kínál.  A felhasználók - a megfelelő frissítés telepítését követően - megváltoztathatják a kép hátterét, vagy mókás jelmezekbe is bújhatnak. 

A Huawei legújabb, EMUI 8.0-val támogatott készüléke a sorozat legnagyobb, 5,9 hüvelykes 2.5D HD+ kijelzőjét kapta. Az 1440x720 pixeles FullView képernyőn a felhasználó egyetlen mozdulattal több applikációt is megjeleníthet egyszerre. Az Y7 Prime-ban a biztonságért a beépített arcfelismerő és ujjlenyomat-olvasó funkció is gondoskodik, így a felhasználó maga döntheti el, melyik módot választja adatai védelmére. Az Y7 Prime tripla kártyafoglalattal érkezik, így a Duál Sim mellé akár 256GB MicroSD is helyezhető. A hosszú távú müködést 3000 mAh akkumulátor szavatolja. A készülék 3GB RAM + 32GB ROM változatban lesz elérhető.

Erőssége a hangja - Huawei Y6 2018

A Huawei Y6 2018 fenti társához képest kisebb, 5,7 hüvelykes HD+ (1440 x 720) FullView 18:9-es képarányú kijelzővel rendelkezik. A készülék ultramagas képernyő-test arányának és 2.5 D üvegének köszönhetően lenyűgöző vizuális élményt nyújt. A gyártó AR- és automatikus képjavító funkcióval is felszerelte az Y6-ot, emellett a készülék igazi erőssége a térhatású hangzása, amelyet a Huawei Histen technológiája biztosít. Az Y6 képes más telefonokhoz kapcsolódni és valós időben lejátszani ugyanazt a zeneszámot, illetve a népszerű karaoke alkalmazások használatakor is tökéletes hangzást nyújt.

Az Y6 számára a nagy teljesítmény igényű szórakoztató programok - akár egyidejű - futtatása sem jelent problémát. Az okos energiagazdálkodás funkció ugyanis úgy csoportosítja a 3000 mAh akkumulátor erőforrásait, hogy a készülék nem lassul le és a felhasználó játék közben is nyomon tudja követni az EMUI 8.0 rendszeren futó egyéb alkalmazások történéseit, amikről néma értesítéseket is kap.  A készülék kijelzője - az Y7 Prime-hoz hasonlóan – arcfelismeréssel is feloldható. 

A szelfik mestere - Huawei Y5 2018

A Huawei Y5 2018 a széria harmadik elemeként, négymagos processzorral és 5,45 hüvelykes 18:9 HD+ kijelzőjvel érkezik idén júniusban. A nagy kijelző-test aránynak köszönhetően az Y5 egy átlagos 16:9 méretű kijelzőhöz képest akár 12,5%-al több tartalmat képes megjeleníteni. A széria legkisebb tagja 5 MP-es előlapi kamerával és egy 8 MP-es hátlapi kamerával rendelkezik. Az előlapi szelfi kamera a tónusjavító vakunak köszönhetően automatikusan észleli az arc megvilágítását és a több lépésben állítható fényerő-szinteknek köszönhetően a felhasználó természetes hatású, kiváló minőségű fotókat készíthet. A Huawei Y5 hátlapi kamerája képes megőrizni a fényerő egyensúlyát anélkül, hogy a képek kiégnének, illetve sötét háttér beállítását is lehetővé teszi, hogy a fotón tökéletesen látható legyen minden részlet és megvilágítási szint.

A HUAWEI Y5 2018 3020 mAh-s akkumulátort kapott, amellyel a felhasználók akár 13 órán át nézhetnek folyamatosan videókat, vagy akár 62 órán át hallgathatják kedvenc zeneszámaikat*. A gyártó olyan felhasználóbarát szolgáltatásokkal is ellátta a sorozat legkisebb tagját, mint a három ujjal képernyőfotót készítő gyorsfelvétel üzemmód és az arcfelismerés, amivel a másodperc tört része alatt, biztonságosan használható a készülék.

A Huawei új Y sorozat az alábbi elérhetőséggel kerül a hazai szolgáltatók és kiskereskedelmi partnerek polcaira:

Javasolt bruttó fogyasztói árak:

  • Y7 Prime 2018: 62 999 HUF
  • Y6 2018: 48 999 HUF
  • Y5 2018: 42 999 HUF

Színek:

  • Y7 Prime 2018: Fekete, Kék
  • Y6 2018: Fekete, Kék, Arany
  • Y5 2018: Fekete, Kék

Elérhetőség:

  • Y7 Prime 2018: A kiskereskedelmi partnereknél fekete színben már elérhető, a további színválaszték még májusban érkezik az üzletekbe. A Telenornál júniustól lesz elérhető. 
  • Y6 2018: A kiskereskedelmi partnereknél és a Telekomnál már elérhető, a Telenorhoz várhatóan júniusban, a Vodafone-hoz pedig várhatóan az év harmadik negyedévében érkezik.
  • Y5 2018: A kiskereskedelmi partnereknél várhatóan júliustól, a Telenornál júniustól lesz elérhető, a Vodafone-hoz várhatóan az év harmadik negyedévében, a Telekomhoz pedig ősszel érkezik.

_________________

* A Huawei laboratóriumában végzett tesztek eredményei alapján; az akkumulátor tényleges élettartama különböző tényezőktől, például a hálózattól is függ.

Vissza