A Samsung is az 5G mellett kötelezi el magát

Kütyü Magazin - 2015. december 4.

A Samsung a japán telekommunikációs szolgáltatóval, a KDDI-val működik együtt ezentúl. A közös munka révén a következő generációs 5G technológia közös fejlesztése mellett kötelezik el magukat.

A Samsung a KDDi-vel közösen fejleszti az 5G technológiát. A dél-koreai techóriás már régóta együttműködik a japán telekommunikációs szolgáltatóval. A tíz évre visszanyúló közös munka a 3G-vel kezdődött, folytatódott a 4G-vel, és most újabb mérföldkőhöz érkezett az 5G-hez kapcsolódó közös kutatások alkalmával. 

DongSoo Park, a Samsung hálózati üzletágának alelnöke és a kutatási és fejlesztési részleg vezetője szerint az elmúlt 10 évben a Samsung Electronics és a KDDI mutatta be a legfejlettebb CDMA és LTE technológiákat a japán piacon. Yoshiaki Uchida, a KDDI igazgatótanácsának tagja és a Technológiai Szektor ügyvezetője pedig úgy nyilatkoztt, hogy a Samsunggal szoros együttműködésben végzett munka során hatékonyan tanulmányozhatják az 5G-hez kapcsolódó innovációkat, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy képesek legyenek fenntartani a mobilhálózatuk iránti keresletet a jövőben is.
 


Mindkét cég jelentős szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik a mobilhálózatok terén, amit kihasználva az együttműködés segít felgyorsítani az 5G-hez kapcsolódó fejlesztéseket. A megállapodás középpontjában elsősorban azon technológiák fejlesztése áll majd, amelyek kulcsfontosságúak az 5G jövője szempontjából. Azáltal, hogy elsőként a legfontosabb technológiákra összpontosítanak, mind a Samsung, mind pedig a KDDI felkészül az új generációs telekommunikáció kihívásaira. 

 

Vissza