Nyíregyházán indult el az ország első 300 megabites mobilinternet-szolgáltatása

MTI Sajtóadatbank - 2015. december 4.

Csütörtökön bekapcsolták az ország első 300 megabites mobilinternet-szolgáltatását Nyíregyházán. A jelenleg elérhető leggyorsabb mobilinternet technológiát a Digitális Magyarország programban kapta meg elsőként a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely a Telekom hálózatán.

Már élesben is üzemel a 300 megabit sebességű mobilinternet. A technológiát egy évvel ezelőtt több budapesti helyszínen kezdte tesztelni a cég, és a nyíregyházi tapasztalatok és az ügyfél-visszajelzések alapján további hálózati fejlesztések várhatók. 

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója kiemelte, hogy a további fejlesztésekkel a Digitális Magyarország program céljainak megvalósításához szeretnének hozzájárulni.

 

Christopher Mattheisen (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A programban 2020-ig jelentős fejlesztések valósulnak meg a digitális közösség és gazdaság, a digitális állam, valamint a digitális készségek területén.

A Digitális Magyarország program első állomásán, Nyíregyházán, a Magyar Telekom a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a város önkormányzatával együttműködve tavasszal indított átfogó fejlesztéseket. A társaság saját költségű hálózatbővítése révén mintegy 7000 további, főként külváros-részi háztartásban válik elérhetővé a nagysebességű, szélessávú internet. A cég emellett a Telekom Okosdigitális program keretében a lakosság digitális írástudásának fejlesztését is elősegíti.

 

Nyitókép: gizmodo.co.uk

Vissza