Okosbiciklit készített a kínai keresőóriás

Czipperer Dia - 2014. november 26.

Dubike néven okos fitnesztechnológiával felvértezett biciklis készít a Baidu. A számos szenzorral ellátott kerékpár az év végén mutatkozik be a nagyközönségnek.

A Baidu intelligens bicikligyártásba fogott. A Dubike névre keresztelt kerékpár Bluetoothon és egy okostelefon alkalmazáson keresztül kommunikál a mobiltelefonnal, miközben monitorozza többek között az egészségi állapotot, a szívritmust, figyeli a pedálnyomást és természetesen a megtett utat is rögzíti. A bringa nyomon követi az aktuális pozíciót is, és ennek függvényében különféle útvonalakat ajánl fel, illetve fitnesz programokat is felkínál. A biciklit a Baidu a Tsinghua Egyetem dizájnrészlegével együttműködésben tervezte meg.
 


Az Institute of Deep Learning (IDL) a múlt hónapban mutatta be okosbicikli operációs rendszerét azzal a szándékkal, hogy tömegközlekedés alapú térképeket, fitnesz funkciókat és más intelligens funkciókat fejlesszenek. A tervek szerint a technológiát a Dubike használják és más gyártókkal is megosztják majd.

Egyelőre még nem tudni, mennyibe fog  kerülni a Dubike, és részletes specifikációkat sem közölt a vállalat, de a tervek szerint még idén bemutatják. Csupáncsak remélni lehet, hogy a Baidu a nyugati partnerek felé is szeretne nyitni, de nem sok esély van rá, hogy Európában vagy Amerikában a közeljövőben viszontlássuk a bringát.

 

 

Forrás: Engadget.com

Vissza