Magyar cég fejleszt a Google okoszemüvegére

MTI Sajtóadatbank - 2014. november 12.

A Google Glassra fejleszt logisztikai és kereskedelmi alkalmazásokat a magyarországi székhelyű Pannon Szoftver Kft. A cég Debrecenben tevékenykedik.

Egy magyar vállalat figyelt fel a Google Glassra, és már alkalmazásokat is fejleszt a szemüvegre. Elsősorban termékkód azonosításra használható fejlesztésekben gondolkoznak, amelyek jól illeszkednek az online vásárlási szokásokhoz, valamint a gyorsabbá teszik a logisztikai folyamatokat. Ezek idővel kiválthatják a klasszikus vonalkód olvasó rendszereket.

A Google Glass alkalmazásával például a targoncáról sem kell leszállnia a munkatársnak ahhoz, hogy megtaláljon egy terméket, illetve egy nagyobb raktárban a szemüveg megmutatja, minek hol a helye, illetve hogyan lehet a leggyorsabban összeszedni az adott kamion rakományát.

A Pannon Szoftver elsősorban az amerikai piacon szeretné eladni fejlesztését, de ahogyan terjed majd a szemüveg, más országokban is. Az alkalmazást először főként repülőtereken és kikötőkben tervezik értékesíteni. Mivel még nincs eléggé elterjedve a szemüveg, jövőre még csak elenyésző árbevétel-növekedésre számítanak a fejlesztett alkalmazásokból, de 2016-ban már "nagyobb robbanást" várnak.
 


 

 

Vissza