Bemutatta flexibilis akkumulátorait a Samsung

Farkas Norman - 2014. október 20.

A dél-koreai gyártó lerántotta a leplet rugalmas akkumulátorairól, melyeket kifejezetten viselhető okoseszközökhöz fejlesztett ki.

A Samsung az anyaországában megrendezett InterBattery 2014 eseményen mutatta be hajlékony akkumulátorait, melyeket kimondottan viselhető eszközökhöz fejlesztett ki. Nem meglepő, hogy a legnagyobb mobilgyártóként ismert dél-koreai óriás élenjár a flexibilis energiahordozók fejlesztésében, hiszen az elsők között fogott hozzá az ilyen telepeket igénylő, viselhető kütyük gyártásához – elég csak a már régóta piacon lévő Galaxy Gear okosórára gondolni, amit megjelenése óta számos hasonló eszköz is követett a Samsung színeiben.

A Samsung a mostani rendezvényen egy 20 x 3,6 milliméteres, mindössze 10mAh kapacitású hajlékony akkumulátorral próbálta lenyűgözni a nagyközönséget. Ennek nemesen egyszerű oka van: a flexibilis aksik sorozatgyártása technológiai akadályok miatt még nem megoldott. A kilátások viszont elég pozitívak, ugyanis a várakozások szerint három éven belül széles körben elterjedhetnek az efféle telepekkel ellátott készülékek.

 

 

 

[Forrás: SamMobile]

Vissza