Szűrés

A(z) 4G kulcsszót tartalmazó cikkek

Az Ericsson megoldása kiterjeszti az 5G lefedettséget

2020. március 8. -

Az Ericsson bejelentette, hogy elindítja egyedülálló, dinamikus spektrummegosztó megoldása kereskedelmi bevezetését, melynek segítségével a távközlési szolgáltatók gyorsan és költséghatékonyan kezdhetik meg az 5G szolgáltatást országos szinten.

Tovább

Így mobiloztak a magyarok az elmúlt évtizedben

2020. február 4. -

Az elmúlt 10 év hatalmas változásokat hozott a mobiliparban. Röviden összefoglalva: az okostelefon és a mobilinternet mindennapjaink részévé vált. A Telenor a 2010. január 1. és 2019. december 31. közötti időszakot vizsgálta a hálózatán keletkezett forgalom szempontjából. Hanghívás, adatforgalom, SMS tendenciák, a 2G-3G-4G térhódítása és az okostelefonok elterjedésének dinamikája is kiolvasható az adatokból.

Tovább

Jól vizsgázott az Ericsson Spectrum Sharing szolgáltatása

2019. december 20. -

Az Ericsson és partnerei először tesztelték a vállalat dinamikus spektrummegosztási szolgáltatását, kereskedelmi hálózatokon keresztül, óceánokon átnyúló 5G adathívás lebonyolítására. A cég egyedi megoldása segítségével a szolgáltatók ugyanazon frekvenciatartományban egyszerre tudják kiszolgálni a 4G és 5G ügyfeleket, a mindenkori igényeknek megfelelően. 

Tovább

4G-n zajlik már a mobilnetforgalom 95 százaléka

2019. december 6. -

A mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mennyiségi mutatóinak alakulását bemutató új, 2019 első félévének adatait is magába foglaló mobilpiaci jelentését tette közzé ma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A dokumentumból kitűnik, hogy a legtöbb trend folytatódott. Tovább erősödött a 4G: fél év alatt csaknem 4 százalékponttal nőtt a mobilinternetre 4G-n keresztül csatlakozott SIM-kártyák aránya és 5 százalékponttal az ilyen hálózaton bonyolított hívásforgalom. Ugyanakkor megtorpant az SMS-küldés népszerűsége.

Tovább