Újabb HTC mobilok a láthatáron – M4 és G2

Farkas Norman - 2013. február 4.

A friss hírek szerint a tajvani gyártó egy középkategóriás és egy belépőszintű okostelefonnal is elő szeretne rukkolni a közeljövőben. Rögtön felmerül a kérdés, hogy a csúcskategóriás M7-tel kiegészülve vajon hasonló triót alkot-e majd a két jövevény, mint amilyet a tavalyi MWC során megismerhettünk a One sorozat képében? 

Az Unwired View információi szerint az M7 után rögtön két új okostelefon kerülhet be a HTC idei portfóliójába, melyek közül az egyik a közép-, másik pedig az alsó kategóriát fogja képviselni. Így a HTC a tavalyihoz hasonlóan egy minden szegmenset lefedő mobiltrióval indítja az idei évet is.

Mint tudjuk, a február 19-én bemutatkozó HTC M7 a csúcsmodellek táborát bővíti majd, így a One X idei megfelelőjeként tekinthetünk rá.

A HTC M4 – ahogy nevéből is sejthető – egy kategóriával az M7 alatt foglal helyet. A kétmagos, 1,5GHz-es Snapdragon processzorral, 2GB RAM-mal, 16GB belső tárhellyel, 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyővel, 13 megapixeles fő- és 1,6 megapixeles előlapi kamerával, LTE modemmel, valamint 1700mAh kapacitású akkumulátorral felvértezett, Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő okostelefon nagyjából a tavalyi MWC-n leleplezett HTC One S pozícióját töltheti majd be ebben az évben. A várakozások szerint a vadonatúj HTC Sense 5.0 kezelőfelület köszön majd vissza a telefon képernyőjéről.

A HTC G2 néven kiszivárgott jövevény a tavalyi One trió legkisebb tudású tagjaként számon tartott tagjánál, a One V-nél is harmatosabb felszereltséggel érkezik. A 3,5 hüvelykes HVGA kijelzővel, 5 megapixeles kamerával és 1400mAh kapacitású akkumulátorral ellátott, Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű újdonság működéséért egy 1GHz-es processzor felel, amit 512MB RAM és 4GB – microSD kártyával bővíthető – belső tárhely egészít ki.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy mikor kerül sor kütyük hivatalos bemutatójára, de valószínűsíthető, hogy az M7 után nem sokkal az M4 és a G2 is megmutatja magát a nagyközönségnek, s a tavasz folyamán már az üzletek polcain fognak csücsülni.


 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza