Fotókon a középmezőnybe szánt Sony Xperia C5303 HuaShan

Farkas Norman - 2013. január 30.

Lencsevégre kapták a Sony kétmagos processzorral és 720p HD kijelzővel szerelt okostelefonját, melynek hivatalos bemutatójára a február végén megrendezésre kerülő MWC során számíthatunk.

Úgy fest, hogy a Sony nem csak a felső, hanem a középkategóriában is szeretné képviselni magát az androidos mobilok piacán. A világ jóformán még magához sem tért a Consumer Electronics Show-n leleplezett Xperia Z és Xperia ZL csúcsmodellek okozta káprázattól, s most kiderült, hogy a japán gyártó egy vadonatúj középkategóriás Xperia mobillal készül a februári Mobile World Congressre.

Az alábbi, Németországból származó élőfotók alapján a C5303 típusú, Xperia HuaShan kódnevű jövevény külső megjelenés terén sokban hasonlít az Xperia Z-re, továbbá szoftver szempontjából mondhatni azonos a két eszköz, hiszen mindkettőn Android 4.1.2 Jelly Bean rendszer fut.  A sok hasonlóság megtévesztő lehet, hiszen az említett modellek hardveres felszereltségében rengeteg különbséget fedezhetünk fel: míg az Xperia Z-ben egy négymagos processzor és egy Full HD (1920 x 1080 pixel) felbontású kijelző található, addig a C5303-ban egy kétmagos – vélhetően 1,7GHz-es – processzor és egy 1280 x 720 pixel felbontású (HD) megjelenítő készülék teljesít szolgálatot.

A fentieken kívül egyelőre nincs több információ az Xperia HuaShanról, de reméljük, hogy érkeznek még vele kapcsolatos hírek a február végére várható hivatalos bemutató előtt.

 

Előlap

 

Előlap

 

Xperia Z-t idéző bekapcsológomb

 

LED villanóval segített kamera a hátlapon

 

Jelly Bean 4.1.2 a fedélzeten

 

 

 

 

[Forrás: Xperia Blog]

Vissza