Élőfotón a HTC M7

Kütyü Magazin - 2013. január 21.

Nemrég felbukkant néhány fotó, melyeken állítólag a Mobile World Congress során leleplezésre kerülő HTC M7 mobil látható. A lencsevégre kapott készülék fedélzetén az egyszerű, letisztult elemekkel operáló Sense 5.0 kezelőfelület figyel, ami egyértelműen azt jelenti, hogy az M7-tel van dolgunk, ám néhány ellentmondást is felfedezhetünk a képek láttán.

A múlt héten felbukkant egy útmutató videóból kiragadott fotó, melyen a HTC M7 vázlatos mását láthattuk. A kép nem sokat árult el a jövevényről, csupán formavilágát, valamint előlapi kamerájának és kijelzőjének elhelyezkedését  adta tudtunkra.

A napokban újabb képek kerültek elő a tajvani gyártó idei csúcsmodelljéről, ám ezúttal élőfotókról és screenshotokról beszélhetünk, melyek a készülék külső megjelenéséről és a rajta futó szoftverről is elárulnak egyet, s mást.

A PocketNow-hoz beküldött felvételeken pózoló telefon több ponton is eltér a korábban nyilvánosságra hozott vázlatos képtől. Bár az előlapi kamera helye és a telefon formája nem változott, a kijelző fölött és alatt látott lyukak eltűntek.

 

 

Az élőfotókon megfigyelhető, hogy az M7 előlapja a Droid DNA "arcát" idézi, s érdemes megjegyezni, hogy a kijelző alsó részébe integrált androidos vezérlőgombok közül kettő helyet cserélt egymással az eddig megszokott elrendezéshez képest, s így "vissza", "alkalmazásválasztó", "home" sorrendben követik egymást balról jobbra haladva. A telefon matt fekete hátlapjának közepéről a HTC fényes fekete árnyalatú logója kacsint vissza ránk, kicsivel alatta a Beats Audio logó látható, felirat nélkül. A felső negyedben a kamera uralkodik, melynek - a Droid DNA kamerájávalval ellentétben - a bal oldalára került a LED villanó.

Mivel a lencsevégre kapott készüléken nincs FCC logó, se más védjegy, ezért elképzelhető, hogy inkább egy prototípus, mintsem egy értékesítésre szánt példány az M7-ből.

 

 

A fotók lelkes beküldője egy sor screenshotot is mellékelt műveihez, melyek a készüléken teljesítő HTC Sense 5.0 kezelőfelületről árulnak el részleteket számunkra. A képernyőképek egyébként igazolják a Sense 5.0-tel kapcsolatos várakozásokat, melyek szerint letisztultabb formákkal operál, mint bármelyik eddigi Sense verzió.

 

 

 

Mindent összegezve igen meggyőzőek a fenti felvételek, de hivatalos megerősítés híján érdemes fenntartásokkal kezelni őket. Még biztosan érkeznek újabb kémfotók és "kiszivárgott" infók a jövevénnyel kapcsolatban, hiszen a hivatalos bemutatójára csak a február végén megrendezésre kerülő MWC-n kerül majd sor.

 

 

 [Forrás: AndroidPolice]

Vissza