5,2 colos kijelzővel érkezik a ZTE Nubia X6 „mini” kiadása

Farkas Norman - 2014. április 24.

Hamarosan piacra kerülhet a ZTE felsőkategóriás okostelefon-tablet hibridjének kompaktabb változata, melynek nevében ugyan megjelenik a „mini” jelző, méretét tekintve viszont abszolút nem lesz apró. Az 5,2 colos kijelzővel szerelt mobil csak külsejében különbözik majd nagytesójától, tudás frontján egy szinten lesz vele.

A kínai Twitterként is emlegetett Weibo közösségi oldalon bukkant fel az alábbi fotó, melyen állítólag a ZTE Nubia X6 phablet kompaktabb, az okostelefonok kategóriáját képviselő kiadása látható.

A nemes egyszerűséggel Nubia X6 mini néven érkező készülék egyértelműen kisebb a 6,44 hüvelykes nagytesójánál, de a maga 5,2 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőkijelzőjével nem igazán tekinthető „mini mobilnak”. Jó hír, hogy a jövevény inkább csak méretében különbözik az Xperia Z Ultra kihívójának szánt Nubia X6-tól. Ennek megfelelően működéséről egy négymagos Qualcomm Snapdragon 801 processzor gondoskodik, amit 3GB RAM, 32GB tárhely, 13 megapixeles hátlapi kamera és LTE modem egészít ki. A telefon fedélzetén a ZTE saját fejlesztésű Nubia UI-jával felturbózott Android 4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot.

 

 

Még nem tudni, hogy a Nubia X6 mini is olyan erős lesz-e multimédia frontján, mint testvére, mely nemcsak hátlapján, hanem előlapján is egy 13 megapixeles kamerát „visel”. Reméljük, hogy a gyártó ezt a modellt is felruházza ezzel a nem mindennapi kamerakombóval.

Az újdonság hamarosan debütál Kínában, várható ára 529 dollár körül alakul, ami nem túl magas összeg, tekintve, hogy egy csúcsmodellről van szó. Egyelőre sajnos nincs hír a készülék egyéb régiókban való megjelenéséről, de még reménykedünk benne, hogy legalább az egyik ZTE nagyágyú világszerte elérhető lesz.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza