ZTE Star 1 – Full HD kijelző a középkategóriában

Farkas Norman - 2014. április 18.

A ZTE hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb csillagáról, melynek érdekessége, hogy bár hardver és ár alapján egyértelműen a középkategóriát képvislei, előlapját egy 1920 x 1080 pixel felbontású érintőkijelző uralja.

Néhány napja csak kiszivárgott élőfotókon volt látható, de ma hivatalosan is bemutatkozott a ZTE középmezőnybe szánt, mégis remek képességekkel megáldott újdonsága, a Star 1.

A cirka 225 dolláros kezdőárral piacra kerülő okostelefon 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD kijelzőjével tűnik ki kategóriájából, hiszen eddig csak a prémium modellek esetében beszélhettünk hasonló kaliberű megjelenítőről. Persze a ZTE Star 1 egyéb téren sem mutat gyengeségeket, de hardvere már jobban illeszkedik az általa képviselt szegmensbe: meghajtásáért egy négymagos, 1,6GHz-es Qualcomm Snapdragon 400 processzor felel, amit 2GB RAM, 16 vagy 32GB bővíthető tárhely, 2300mAh kapacitású akkumulátor, LTE modem, valamint 8 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera egészít ki. Érdemes megjegyezni, hogy a telefon külső megjelenése több ponton is hasonlóságot mutat a Huawei Ascend P6-tal, ami nem lehet véletlen. A ZTE nyilván látott némi fantáziát versenytársa ötletében, aminek lényege, hogy a készülék alsó és felső éle finoman le van kerekítve, ami egyrészt jól néz ki, másrészt felettébb barátságos megjelenést kölcsönöz a telefonnak.

Az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszer köré épülő mobil rózsaszín, fekete és fehér árnyalatokban landol a kínai piacon, egyéb régiókban való elérhetőségéről egyelőre nincs információ.

 

 

[Forrás: PhoneArena]

Vissza