Szűrés

A(z) adó kulcsszót tartalmazó cikkek

Már pénteken elfogadhatja a távközlési adóról szóló javaslatot az Országgyűlés

2012. május 13. -

Az Országgyűlés akár már a jövő héten dönthet a távközlési adóról, amennyiben a képviselők hétfőn felveszik a parlament háromnaposra tervezett napirendjére az erről szóló kormányzati előterjesztést, továbbá péntekre új ülésnapot hívnak össze az indítvány elfogadására.

Kulcsszavak: adó, jog, távközlés
Tovább

Júliustól vezetik be a távközlési adót

2012. május 10. -

A távközlési adót július 1-jétől vezetik be, ténylegesen augusztustól szedik be, az első 10 perc adómentes lesz, efölött minden perc 2 forinttal adózik - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Kulcsszavak: adó, mobilszolgáltatás
Tovább

Nem kiszámítható bevételi forrás a percalapú telefonadó a távközlési cégek szerint

2012. május 8. -

A percalapú telefonadó a költségvetés számára nem jelentene kiszámítható bevételi forrást, miközben a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország közös álláspontja szerint jelentősen megváltoztatná a telefonálási szokásokat, így a várt adóbevételt nem biztosítaná és csökkentené a távközlésből származó áfabevételt is.

Kulcsszavak: adó, távközlés
Tovább

Havidíjba építené az új távközlési adót a BTel

2012. április 26. -

A magyar kormány hétfőn közzétett program-csomagjában új távközlési adót vezet be, amely a tervek szerint az idei év közepétől 2 forinttal terheli a telefonhívások minden megkezdett percét, valamint minden elküldött SMS és MMS díját. Takács Krisztián, a Business Telecom Nyrt. (BTel) elnök-vezérigazgatója nem vár jelentős változást a piacon az új adó hatására, de problémásnak látja a percdíj-alapú kiszámítást. A szakértő szerint az adó a szolgáltatók, az ügyfelek, és végső soron, az állam számára is jelentős bizonytalanságot rejt – a megoldás az adó havidíjba építése lenne.

Kulcsszavak: adó, BTel
Tovább