Szűrés

A(z) adó kulcsszót tartalmazó cikkek

Idén havi négyszáz, illetve ezernégyszáz forint lehet a telefonadó

2012. június 4. -

Kevesebb lesz a második félévtől fizetendő távközlési adó maximális mértéke havonta a parlament hétfői döntésével.

Tovább

Telefonadó - Vodafone: 8-10 milliárd forint pluszteher

2012. június 1. -

A telefonadó a Vodafone-nak 8-10 milliárd forint pluszterhet jelent éves szinten,  ez egy pár milliárd forinttal meghaladja a válságadót - mondta Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Tovább

A Telenor áthárítja ügyfeleire az új távközlési adót

2012. május 18. -

A Telenor az új perc alapú távközlési adót érvényesíteni fogja áraiban mindaddig, amíg a szektort sújtó két különadó közül az egyiket kivezetik - közölte a Telenor Magyarország. A Vodafone arra figyelmeztetett, hogy az új adóteher jelentősen visszavetheti a beruházásokat, továbbá forgalomcsökkenést eredményez, ami közvetetten negatívan hat az érintett cégek áfabefizetéseire.

Tovább

Mobilszolgáltatók: a kormány megduplázza adóterhüket

2012. május 14. -

A Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Kormány a korábban ismertetett tervekhez képest alapjaiban változtatta meg az általa az Országgyűlésnek beterjesztett távközlési adóról szóló törvényjavaslatot. Míg az előzetes iparági egyeztetéseken az előfizetőket érintő fogyasztási adó tervezetét ismertette a kormányzat a szolgáltatókkal és a Széll Kálmán Terv 2.0-ban is ilyen adó szerepelt, a törvényjavaslatban ezzel szemben már a szolgáltatókra kivetett, a szolgáltatás nyújtását terhelő adóról van szó.

Tovább