A Sony bemutatta az új 50mm F2.8 full frame makró objektívet

Kütyü Magazin - 2016. augusztus 31.

A Sony bemutatta az ɑ E-bajonettes fényképezőgépekhez készült FE 50mm F2.8 makró objektívét (SEL50M28 modell).

Ez a sokoldalú 50mm-es makró objektív tökéletes a mindennapi fotózáshoz, F2.8 maximum fényerővel, kiemelkedő képminőségre és bokeh képek készítésére képes, míg az 1:1 arányú makróval tűéles közeli fotók készülnek. Ráadásul számos beállítási lehetőség is rendelkezésünkre áll úgy, mint a fókusz üzemmód kapcsoló, a fókusztávolság szabályozó és a fókuszmegtartó funkció is, amelyekkel minden fotósnak különleges élményben lesz része. 

Tökéletes tájképek, portrék és makró fotók készítéséhez, a 0,16m minimum fókusztávolságának és széles látószögű lencséjének köszönhetően pedig még több részlet rögzítésére alkalmas, mint a hosszabb fokális távolságú makró objektívek. A mindössze 236 grammos, pehelysúlyú eszközt bárhová magunkkal vihetjük, por- és nedvességálló kialakítása miatt pedig bármilyen időjárás esetén használhatjuk.

Az új FE50mm F2.8 makró objektív ED (extra alacsony szórású) lencsetaggal rendelkezik, ami jelentősen csökkenti a tengelyirányú kromatikus aberrációt közeli fókusznál, így mindig éles, kiváló minőségű képeket készíthetünk. A kör alakú rekeszkialakítás lehetővé teszi, hogy lenyűgöző bokeh hatást érjünk el, az objektív mechanikai és optikai kialakításának köszönhetően pedig csökken a becsillanás és a szellemkép képződése lencsevédő ernyő használata nélkül.

A SEL50M28 októbertől lesz elérhető Európában.

Vissza